Conducerea EHF i-a contactat pe reprezentantii echipei feminine de handbal Rulmentul Brasov, castigatoarea Challenge Cup din acest an, si le-a propus sa organizeze Campionatul European al cluburilor, intrecere la care participa castigatoarele primelo
Conducerea EHF i-a contactat pe reprezentantii echipei feminine de handbal Rulmentul Brasov, castigatoarea Challenge Cup din acest an, si le-a propus sa organizeze Campionatul European al cluburilor, intrecere la care participa castigatoarele primelor trei competitii continentale si care este programata sa se dispute in perioada 27 octombrie - 1 noiembrie. Conform criteriilor EHF, gazda competitiei trebuie sa asigure premiile, cazarea si masa echipelor participante, bugetul total al unei astfel de competitii ridicandu-se la 150.000 de euro, bani care pot fi recuperati din drepturile de televiziune si publicitate. "Am discutat cu oamenii de la Rulmentul si mi-am dat acceptul ca Brasovul sa gazduiasca aceasta competitie importanta. Pentru oras, ar fi o imagine incredibila, pentru ca meciurile vor fi transmise in toata Europa. Vreau sa organizam competitia si municipalitatea va sprijini aceasta actiune", a spus primarul brasovean Scripcaru.
"Impreuna vom incerca sa pregatim asa cum trebuie acest eveniment, unic in istoria sportului brasovean si nu numai", a spus si finantatorul echipei care a realizat o "tripla" istorica in acest sezon, Teodor Florescu.
Astfel, in cazul in care toate detaliile vor fi puse la punct, in toamna, la Brasov, vor evolua Viborg HK (castigatoarea Ligii Campionilor, echipa la care evolueaza Cristina Varzaru), Buducnost Monet (castigatoarea Cupei Cupelor, la care evolueaza Gabriela Tanase), FTC Budapesta (invingatoare in Cupa EHF) si Rulmentul Brasov. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.