Renumitul Birou Federal de Investigatii (FBI) din Statele Unite ale Americii a trimis la Bucuresti 3 reprezentati de marca pentru a impartasi din experienta acumulata. Dupa ce au fost instruiti de trupele ungare SWAT, politistii romani au ocazia sa a
Renumitul Birou Federal de Investigatii (FBI) din Statele Unite ale Americii a trimis la Bucuresti 3 reprezentati de marca pentru a impartasi din experienta acumulata. Dupa ce au fost instruiti de trupele ungare SWAT, politistii romani au ocazia sa afle pe "viu" cum se pot rezolva cele mai dificile dosare in domeniul combaterii infractiunilor informatice. Sub egida SUA la Bucuresti si a Inspectoratului General al Politiei Romane, Academia de Politie ,,Alexandru Iona Cuza" a gazduit seminarul cu tema ,,Investigarea Infractiunilor Informatice", sustinut de 3 politisti de la FBI.
La curs au participat 21 ofiteri de politie care isi desfasoara activitatea in cadrul Serviciilor centrale si teritoriale de Combatere a Criminalitatii Informatice. Formarea deprinderilor practice in derularea investigatiilor pe linia criminalitatii informatice, folosirea programelor informatice in cursul investigatiilor, precum si identificarea probelor digitale au fost temele centrale ale discutiilor. De asemenea, specialistii americani au prezentat diverse moduri de operare utilizate de infractori, dar si metode si tehnici de investigare a acestui gen de fraude.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.