In urma articolului "Pirateria Vladescu la Bruxelles", ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, ne-a trimis pe adresa redactiei un drept la replica. Publicam in continuare, integral, dreptul la replica primit.
"In urma articolului apar
In urma articolului "Pirateria Vladescu la Bruxelles", ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, ne-a trimis pe adresa redactiei un drept la replica. Publicam in continuare, integral, dreptul la replica primit.
"In urma articolului aparut in cotidianul Ziua in care sunt reinviate o serie de acuzatii vechi va rog sa publicati urmatorul drept la replica.
Asa-zisul scandal al <<softului furat>> este menit sa duca la o decredibilizare publica a persoanei mele ori de cate ori acuzatiile pe care unii le resusciteaza sunt readuse, la doua trei-luni distanta, in atentia opiniei publice. Pentru a elimina orice suspiciune legata de toate acuzatiile nefondate ce mi-au fost aruncate in spate in legatura cu acest scandal am solicitat autoritatilor statului sa demareze o ancheta. Din nefericire, pana cand institutiile statului se vor pronunta asupra acestui caz, sunt nevoit sa ma supun oprobiului public intretinut de articole de presa care se bazeaza si inclina sa dea crezare doar unei singure parti: cea a a celor care arunca primii acuzatia in piata publica.
Asa-zisul caz al softului furat nu se afla in atentia autoritatilor de la Bruxelles, asa cum in mod fals incearca sa acrediteze autorul articolului, ci a fost inaintata autoritatilor de la Bruxelles de catre cei care ma acuza pe mine. Nu autoritatile de la Bruxelles au avut aceasta initiativa ci compania care ma acuza pe mine constant. Oricine poate inainta la Bruxelles o plangere fara sa se poata spune ca cel acuzat a intrat in atentia autoritatilor de la Bruxelles. Autoritatile de la Bruxelles sunt obligate sa evalueze cazul prezentat de cel care aduce acuzatii dar acest lucru nu implica imediat si acuzatia ca Vladescu s-ar afla in atentia autoritatilor de la Bruxelles pe care cu atat larghete si nonsalanta autorul articolului incearca sa o acrediteze.
Din nefericire, si dumneavostra va fundamentati articolul doar pe baza acuzatiilor unei singure parti si chiar mai mult decat atat transformati aceste acuzatii in certitudini asupra veridicitatii carora nu se mai poate reveni ulterior. Din nefericire, nu mai aveti nici rabdarea si nici meticulozitatea de a proba aceste acuzatii intr-un fel sau altul.
Ma nedumireste faptul ca reporterii cotidianului Ziua preiau si dau crezare deplina acuzatiilor la adresa mea si chiar mai mult decat atat nu m-au contactat deloc pentru a-mi exprima punctul de vedere, asa cum cere deontologia jurnalistica.
Pana la momentul in care m-am retras din compania respectiva, partea acuzatoare, careia dumneavostra ii acordati ample spatii in cotidianul Ziua, nu a prezentat documente pentru a-si justifica acuzatiile.
Nu pot fi de acord cu orice acuzatie cum nu pot sa aplec urechea la orice suspiciune sau banuiala, care la un moment dat, este lansata la adresa mea. Din nefericire, sunt jurnalisti care inclina sa dea crezare oricaror suspiciuni si banuieli si care isi construiesc articolele pe baza unor informatii care sunt <<imbracate>> doar de suspiciuni si banuieli. Pe de alta parte au existat, de-a lungul timpului, o serie de acuzatii la adresa mea care frizeaza ridicolul si carora m-am ferit sa le furnizez un raspuns.
In speranta ca, pe viitor, reporterii cotidianului Ziua, parte a unui grup respectabil de presa autohton, vor face eforturi mai substantiale pentru a-mi acorda prezumtia de nevinovatie, va asigur de intreaga mea consideratie.
Cu stima, Sebastian Theodor Vladescu, Ministrul Finantelor Publice"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.