Mihai Stoica, managerul general al gruparii din Ghencea, a facut o oferta clubului portughez Estrela (n.r. - in traducere Steaua!) Amadora, pentru achizitionarea fundasului lateral dreapta Anthony "Tony" Da Silva, de origine franceza, presedintele cl
Mihai Stoica, managerul general al gruparii din Ghencea, a facut o oferta clubului portughez Estrela (n.r. - in traducere Steaua!) Amadora, pentru achizitionarea fundasului lateral dreapta Anthony "Tony" Da Silva, de origine franceza, presedintele clubului din Portugalia, Antonio Oliveira, declarand ca analizeaza propunerea. "Avem o oferta, de la Steaua, pentru Tony, pe care o analizam", a declarat Oliveira presei portugheze. Stoica a facut oferta pentru Tony in cursul saptamanii trecute, cand s-a aflat in Portugalia. Presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Gigi Becali, nu a dorit sa comenteze posibilul transfer al fundasului francez. "Nu stiu nimic de nici un Tony. De ce trebuie sa-mi stricati voi combinatiile, doar ca sa aflati voi primii cine vine la Steaua?", a declarat Gigi Becali. Anthony Da Silva, in varsta de 25 de ani, este unul dintre titularii de baza ai Amadorei, evoluand ca titular in 32 din cele 34 de jocuri din editia 2005/2006 a campionatului portughez. De altfel, Tony se claseaza pe locul 9 in topul jucatorilor cu cele mai multe minute din campionatul Portugaliei, cu 2880 minute jucate. Tony s-a nascut in localitatea franceza Le Creusot, insa a debutat in Portugalia, la Chaves. Fundasul francez, care are 174 cm si cantareste 72 de kilograme, ar urma sa-l inlocuiasca pe George Ogararu, care s-a transferat la Ajax Amsterdam.
Jol rasfatat de PSG inaintea meciului din 1997
Altfel, legat de Steaua, incep sa iasa la iveala mai multe amanunte despre celebrul meci cu Paris SG, scor 0-5 la Paris, in turul II preliminar al UEFA Champions League (dupa 3-0 la Bucuresti, la "masa verde"; pe teren 3-2), editia 1997-1998. Un fost angajat al lui PSG, Rodolphe Albert, a scris o carte in care sustine ca gruparea franceza era extrem de generoasa cu arbitrii, facand referire in acest sens la meciul cu Steaua. "Roger Alves, insarcinat cu primirea arbitrilor in perioada in care Michel Denisot era presedintele clubului, a prezentat o factura completa de 26.926 de franci (4.104 de euro), cu 5.292 de franci pentru restaurant si 12.510 de franci pentru o seara la Lido, celebrul cabaret de pe Champs-Elysees", potrivit cartii scrise de Albert, in care afirmatiile sunt sustinute de chitante si facturi. Arbitrul de centru al meciului PSG - Steaua a fost Dick Jol din Olanda. "Faptul ca au existat suspiciuni privind un meci aranjat s-ar putea dovedi real", scrie presa franceza, potrivit careia acest tip de practici, de a oferi cadouri arbitrilor si de a-i duce la restaurante scumpe, ar fi incetat odata cu sosirea la club a presedintelui Francis Graille. Albert a fost angajat al clubului in perioada 1996-2005, fiind demis dupa ce a fost banuit de deturnare de fonduri. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.