O aliniere a astrelor, proces care a inceput miercuri, 31 mai, si va lua sfarsit in ziua de 17 iunie, cand planetele Marte si Saturn se vor apropia la o distanta atat de mica incat vor parea ca se ciocnesc, va determina o serie de schimbari pe bolta
O aliniere a astrelor, proces care a inceput miercuri, 31 mai, si va lua sfarsit in ziua de 17 iunie, cand planetele Marte si Saturn se vor apropia la o distanta atat de mica incat vor parea ca se ciocnesc, va determina o serie de schimbari pe bolta cereasca, oferind adevarate spectacole stelare, relateaza Rompres.
Un studiu realizat de NASA pe aceasta tema precizeaza ca zilele de 31 mai, 7, 15 si 17 iunie vor fi momente stelare de exceptie, mai ales prin secventele uluitoare ale unor "apusuri" nemaiintalnite. Este vorba despre trei planete si un cumul de stele care converg spre aceeasi intalnire.
Mai intai, Luna, care este in faza crescatoare, va aluneca spre Saturn pana se va alinia cu acesta, intr-un spectacol incantator de lumina cereasca plina de mister, oferind pentru anumite puncte de observatie privelisti nebanuite de cratere si munti cu umbre prelungite.
O privire indrazneata spre Saturn, acest misterios corp ceresc inconjurat de inele, va putea descoperi, potrivit NASA, "viziuni care-ti taie respiratia", alaturi de el aflandu-se un cumul de stele Beehive salutand omenirea de la o departare de 600 de ani lumina.
Spectacolele ceresti vor continua in aceasta perioada cu indepartarea Lunii de Saturn si de ploaia de stele Beehive, pentru a se logodi cu imbujorata planeta rosie Marte, care insa o va trata cu indiferenta, fugind spre Saturnul plin de inele, in speranta de a-i fura unul, de pe degetul lui mare.
In 15 iunie, va fi "o noapte de pomina", anunta studiul NASA, pentru ca in directia inelatului Saturn, imbujorata Marte se va spala in ploaia de stele Beehive, primind o stralucire de nunta si radiind de bucuria intilnirii de 16 ori mai tare decat de obicei.
La mijlocul lunii viitoare, Mercur, alunecand printre degete, se indeparteaza de prea stralucitorul Soare, cautandu-l pe Saturn, dar tragand cu ochiul si la Marte, care, in noaptea de 15 iunie, pur si simplu "va exploda" in mijlocul covorului de stele Beehive. Ceremonia astro-stelara se va incheia cu fuga disperata, incepand din 17 iunie, a prea imbujoratei Marte spre inelatul Saturn, care le va da pamantenilor impresia ca se vor implini prin contopire. O nevinovata falsa imagine virtuala. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.