O patrula apartinand Batalionului 280 Infanterie a fost atacata, in Irak, prin detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Atentatul a avut loc ieri, in jurul orei 7.00 (ora Romaniei), pe timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare, la aproximat
O patrula apartinand Batalionului 280 Infanterie a fost atacata, in Irak, prin detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Atentatul a avut loc ieri, in jurul orei 7.00 (ora Romaniei), pe timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare, la aproximativ 20 de kilometri sud-est de localitatea An Nassiriyah. Cele doua TAB-uri din coloana militara nu au fost insa afectate de suflul exploziei, iar nici unul dintre cei 11 militari aflati la bordul blindatelor nu a fost ranit. Infanteristii focsaneni au procedat la securizarea zonei si au solicitat interventia echipei de deminare apartinand Brigazii Italiene Sassari, sub autoritatea careia militarii romani isi desfasoara mandatul in Irak.
Depozit de munitie descoperit
Cu numai o zi in urma, in timpul unei misiuni de recunoastere-cercetare militarii Batalionului 280 Infanterie descoperisera un depozit de munitie. Acesta era situat la 30 de kilometri sud-est de localitatea An Nassiriyah si continea aproximativ 350 de lovituri de artilerie de calibre cuprinse intre 60 si 155 de milimetri. Dupa marcarea si securizarea zonei, militarii romani au solicitat sprijinul echipelor specializate din cadrul Brigazii Italiene Sassari. Echipa de deminare italiana, dupa ce a constatat ca proiectilele erau in stare de functionare, unele dintre lovituri avand si focosul asamblat, a distrus munitia in conditii de siguranta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.