Federatia Educatiei Nationale a inceput strangerea de semnaturi pentru redeschiderea conflictului de munca suspendat in luna noiembrie 2005, reclamand ca Guvernul a uitat de prevederile Acordului incheiat cu organizatiile sindicale din invatamant pen
Federatia Educatiei Nationale a inceput strangerea de semnaturi pentru redeschiderea conflictului de munca suspendat in luna noiembrie 2005, reclamand ca Guvernul a uitat de prevederile Acordului incheiat cu organizatiile sindicale din invatamant pentru stoparea grevei generale. "Potrivit documentului, la 1 iunie trebuia sa aiba loc o intalnire intre reprezentantii sindicatelor si cei ai Executivului, pentru evaluarea indeplinirii prevederilor din Acord. Pana in acest moment (ieri, n. red.), nu am primit nici o invitatie. In teritoriu, membrii de sindicat s-au saturat de promisiuni nerespectate. Din acest motiv am demarat si campania de strangere de semnaturi. Trebuie sa aflam parerea salariatilor. In functie de rezultate, vom decide care vor fi actiunile urmatoare", a anuntat, ieri, Catalin Croitoru, presedintele FEN.
Examenele nationale in pericol
Potrivit presedintelui Federatiei, cele mai multe puncte din Acord au fost fie intarziate, fie din cauza incompetentei unor persoane din administratia locala si centrala - in cazul recalcularii salariilor din perioada 2001-2004 -, fie nu au fost indeplinite deloc. "Legea salarizarii personalului bugetar a fost data uitarii. In plus, din cele 1,1 miliarde de euro care ar fi trebuit sa fie alocate pe proiecte s-a acordat sub 10% pana in acest moment. De asemenea, promisiunea primului-ministru privind stoparea recursurilor la procesele privind recalcularea drepturilor salariale nu a fost respectata. Daca membrii de sindicat o vor cere, vom denunta intelegerea avuta cu Guvernul, cu toate consecintele ce pot decurge din aceasta. Putem ajunge chiar la blocarea examenelor nationale, care vor avea loc in perioada urmatoare", a amenintat presedintele FEN.
Acesta nu este primul semnal pe care FEN il trage in privinta respectarii prevederilor Acordului. "Vrem sa le aducem aminte guvernantilor ca, la sfarsitul grevei generale, au facut celor peste 300.000 de angajati din sistemul de invatamant mai multe promisiuni, pe care, pana in momentul de fata, nu le-au respectat. Daca se va ajunge la blocarea examenelor, vina apartine exclusiv actualui Executiv", a conchis Croitoru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.