Asociatia Procurorilor din Romania (APM) si-a anuntat ieri, printr-un comunicat, ingrijorarea fata de "vehementa" cu care vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu, a apreciat ca fiind exagerat de mari drepturile salariale ale magistratilor. APM cali
Asociatia Procurorilor din Romania (APM) si-a anuntat ieri, printr-un comunicat, ingrijorarea fata de "vehementa" cu care vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu, a apreciat ca fiind exagerat de mari drepturile salariale ale magistratilor. APM califica gestul lui Berceanu drept unul care "afecteaza echilibrul si buna functionare a puterilor statului" si informeaza ca magistratii nu beneficiaza de privilegii superioare ministrilor sau parlamentarilor. APM subliniaza ca magistratii nu pot realiza venituri decat din salariu si ca judecatorii si procurorii nu au dreptul sa detina functii publice, nu pot fi actionari sau administratori in societati comerciale.
APM atrage atentia ca la elaborarea unor legi privind salarizarea magistratilor trebuie sa se tina cont de regimul incompatibilitatilor specifice acestei profesii, de riscul meseriei de judecator si procuror, de crearea unei independente materiale a magistratilor, aspecte care sa reflecte rangul de putere egala cu celelalte puteri ale statului. (R.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.