Victor Piturca si-a spus ieri punctul de vedere cu privire la conflictul pe care l-a avut in timpul turneului din SUA cu Adrian Mutu, in urma caruia jucatorul a fost lasat in afara lotului la ultimul meci amical, cu Columbia. Confuzat probabil de dru
Victor Piturca si-a spus ieri punctul de vedere cu privire la conflictul pe care l-a avut in timpul turneului din SUA cu Adrian Mutu, in urma caruia jucatorul a fost lasat in afara lotului la ultimul meci amical, cu Columbia. Confuzat probabil de drumul lung si de schimbarea fusului orar, ieri, pe aeroportul Otopeni, selectionerul a inceput prin a minimaliza neintelegerile cu Mutu. "N-a fost nici un incident cu Mutu, cred ca s-a exagerat. A avut o iesire, nu este un conflict intre mine si Mutu. Pentru mine acest incident nu are importanta. Mutu e un jucator ca toti ceilalti si, daca se incadreaza in disciplina lotului, a echipei nationale, vine la echipa nationala, daca nu, nu vine", a comentat Piturca. Apoi a trecut la amenintari, desi abia spusese ca nu este nimic deosebit. "Este unul din ultimele avertismente pe care i l-am dat lui Mutu! Nu ultimul, printre ultimele. Nu am nevoie de jucatori de genul asta! S-au ratat trei calificari si nu vreau sa se mai rateze. Chiar daca sunt jucatori valorosi, prefer jucatori care sa vina la nationala constienti ca vor sa faca performanta", a amenintat selectionerul. Adrian Mutu i-a adresat injurii lui Victor Piturca in timpul meciului amical cu Irlanda de Nord, scor 2-0, apoi s-a certat cu secundul Stefan Iovan, amenintand, conform martorilor oculari ca "va dau pe toti afara de la Nationala". Ulterior, el a dorit sa-si ceara scuze pentru iesirile nervoase, insa Piti nu a vrut sa vorbeasca cu el, transmitandu-i prin acelasi Iovan ca nu este inclus in lotul pentru meciul cu Columbia.
"Nu pot sa spun ca stranierii m-au dezamagit"
Referindu-se la turneul de o saptamana din SUA, care a cuprins trei jocuri de pregatire, Piturca s-a declarat satisfacut. "Nu-mi pare rau ca am facut acest turneu. Am avut momente foarte bune de joc si sunt jucatori care s-au remarcat si acest lucru este cel mai important pentru mine", a spus Piti. El a refuzat sa faca nominalizari, dar a precizat ca a fost impresionat de jucatorii din campionatul intern sI le-a luat apararea "stranierilor", multi dintre ei, in special cei din Rusia, cu prestatii modeste. "Multi jucatori care nu prea jucasera la echipa nationala au confirmat in fata unor adversari puternici. Nu pot spune ca stranierii m-au dezamagit. Ei au venit totusi dupa campionate grele si au facut si o pauza, trebuia sa ma gandesc inainte la asta. In meciul cu Irlanda de Nord si in cel cu Columbia, baietii au jucat la cel mai inalt nivel fizic care se putea in acele momente", a comentat selectionerul. Piturca a spus ca nu are inca un unsprezece de baza. "Mai avem un singur joc amical in august (n.r. cu Cipru, la Constanta), dupa care urmeaza jocurile oficiale in septembrie si atunci vom vedea pe cine ne vom baza. Mai e o perioada destul de lunga si se pot intampla multe. Sper ca absolut toti sa fie apti, pentru ca in acest moment am de unde sa aleg si acest lucru este foarte important", a concluzionat selectionerul. El era la curent cu faptul ca Nationala a fost urmarita pe viu de Hristo Stoicikov, selectionerul Bulgariei, reprezentativa pe care "tricolorii" o vor intalni in debutul preliminariilor, pe 3 septembrie, pe teren propriu. "Stoicikov trebuie sa fie ingrijorat. Si eu sunt ingrijorat si mi-e frica de bulgari. Repet ce am spus la tragerea la sorti: avem o grupa foarte echilibrata. Mi-e frica de Bulgaria, dar poate sa apara in cursa de calificare si Belarus, care are jucatori foarte buni, si Slovenia Eu spun ca multe din aceste echipe se vor incurca la Tirana. O sa vedeti!", a avertizat Piturca. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.