Omul de afaceri Ovidiu Tender va mai ramane in arest pentru inca 30 de zile, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis ieri recursul Parchetului General in acest caz. Procurorii au atacat decizia data de Tribunalul Bucuresti, in urma cu trei zile, pri
Omul de afaceri Ovidiu Tender va mai ramane in arest pentru inca 30 de zile, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis ieri recursul Parchetului General in acest caz. Procurorii au atacat decizia data de Tribunalul Bucuresti, in urma cu trei zile, prin care se respingea solicitarea de prelungire a starii de arest preventiv.
Reprezentantul Parchetului a sustinut ca temeiurile pentru care a fost luata initial masura arestarii preventive se mentin. De asemenea, procurorul a declarat ca "judecatorul fondului s-a bazat, in luarea deciziei, pe alt text de lege decat cel invocat de noi pentru arestare". O afirmatie care insa nu a fost sustinuta de procuror cu nici un argument. Discursul acestuia a devenit de-a dreptul amuzant atunci cand a mentionat ca expertul Cristian Bejenaru, (cel despre care se spune ca Tender ar fi vrut sa il influenteze), a declarat ca omul de afaceri ar fi vrut sa ii dea bani printr-un "cunoscut" de-al sau. Expertul a sustinut ca, intr-o prima faza, Tender ar fi incercat sa ii ofere 200.000 de dolari, iar dupa refuzul sau categoric, suma a fost micsorata la 50.000 de euro.
"O fantezie a Parchetului"
In replica, aparatorii omului de afaceri au declarat ca nici o infractiune despre care se spune ca a fost savarsita de clientul lor nu a fost dovedita. Acestia au mentionat ca, desi acesta este acuzat de prejudicierea unei firme, nu exista nici o parte civila in acest caz, la fel cum nu exista nici macar o plangere a vreunei societati impotriva lui Tender. In ceea ce priveste acuzatia de constituire de grup organizat, avocatii au catalogat-o ca fiind "o fantezie a Parchetului", explicand ca persoanele acuzate de apartenenta la grup nu se stiau macar.
La randul sau, la finalul sedintei de judecata, omul de afaceri a declarat ca se bucura de faptul ca pentru prima data un judecator a citit dosarul sau. "Ma bucur ca in tot acest balci, circ, pentru prima data a existat un magistrat care a citit dosarul, magistratul de la Tribunalul Bucuresti (n.r.- este vorba despre presedintele Sectiei I Penala a TB, Lia Savonea). Am fost acuzat de inselaciune pe baza unui act abrogat, iar cand avocatul meu i-a spus lui Ticau, acesta nu a avut nici macar bunul-simt sa retraga actul de acuzare", a aratat Tender. (V. RASCANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.