Senatorii din Comisia juridica recomanda ca senatorului PNL, Norica Nicolai, sa ii fie dat un avertisment pentru introducerea unei persoane straine in plenul Senatului. In ceea ce o priveste pe ruda acesteia, senatorii au constatat ca Ana Maria Hanes
Senatorii din Comisia juridica recomanda ca senatorului PNL, Norica Nicolai, sa ii fie dat un avertisment pentru introducerea unei persoane straine in plenul Senatului. In ceea ce o priveste pe ruda acesteia, senatorii au constatat ca Ana Maria Hanes nu a exprimat "un vot valabil" in timpul sedintei plenului. Decizia a fost luata ieri cu unanimitate de voturi. In urma vizionarii probelor, senatorii au stabilit ca singurul motiv pentru care este incriminat senatorul Norica Nicolai este acela ca a introdus in plenul Senatului o persoana straina pe care a lasat-o nesupravegheata. Ea a incalcat astfel regulamentele de ordine interioara, care stabilesc locuri precise, situate in afara salii de sedinte, atat pentru invitatii senatorilor, cat si pentru reprezentantii mass-media.
Totodata, in urma audierilor, din declaratiile Anei Hanes a rezultat ca ea este o ruda a Noricai Nicolai, care a venit in plenul Senatului "pentru a se lamuri intr-o problema juridica de ordin personal".
"Ceea ce putem sa afirmam este ca, in momentul in care a fost surprinsa umbland la aparatul de vot, nu a manifestat un vot valabil", a declarat presedintele Comisiei juridice, Eckstein Kovacs, in legatura cu prezenta Anei Hanes in sedinta de plen. In mod practic, aceasta sanctiune nu are nici o urmare, "are o relevanta mai mult pentru public", a explicat presedintele comisiei. Recomandarea va fi trimisa Biroului Permanent al Senatului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.