Militarii Batalionului 280 Infanterie au avut doua zile pline in Irak, ne-a informat Biroul de Presa al Ministerului Apararii Nationale, precizand ca marti au descoperit un depozit de munitie cu proiectile in stare de functionare, ieri fiind atacati
Militarii Batalionului 280 Infanterie au avut doua zile pline in Irak, ne-a informat Biroul de Presa al Ministerului Apararii Nationale, precizand ca marti au descoperit un depozit de munitie cu proiectile in stare de functionare, ieri fiind atacati cu un dispozitiv exploziv improvizat.
Ambele evenimente au avut loc in sud-estul localitatii An Nassiriyah, primul la aproximativ 30 de kilometri, iar al doilea la aproape 20 de km.
Astfel, potrivit MApN, o patrula apartinand Batalionului 280 Infanterie a fost atacata, ieri dimineata, in jurul orei 7,00 a Romaniei, prin detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat, dar nici unul dintre militarii romani nu a fost ranit. Infanteristii focsaneni au securizat zona si au solicitat interventia echipei de deminare apartinand Brigazii Italiene Sassari, sub autoritatea careia militarii romani isi desfasoara mandatul in Irak.
In ceea ce priveste evenimentul de marti, Biroul de Presa informeaza ca depozitul de munitie descoperit pe timpul unei misiuni de recunoastere-cercetare continea aproximativ 350 de lovituri de artilerie de calibre cuprinse intre 60 si 155 de milimetri.
Si de aceasta data, dupa marcarea si securizarea zonei, militarii romani au solicitat sprijinul echipelor specializate din cadrul brigazii italiene <>. Echipa de deminare italiana, dupa ce a constatat ca proiectilele erau in stare de functionare, unele dintre lovituri avand si focosul asamblat, a distrus munitia in conditii de siguranta. Batalionul 280 Infanterie din Focsani participa, in perioada ianuarie-iulie a.c., la efortul de stabilizare si reconstructie a Irakului, in cadrul Fortei Multinationale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.