Directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Timisoara a precizat ca fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a indeplinit toate conditiile de eliberare conditionata, astfel ca situatia sa va fi dezbatuta de comisia de specialitate,
Directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Timisoara a precizat ca fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a indeplinit toate conditiile de eliberare conditionata, astfel ca situatia sa va fi dezbatuta de comisia de specialitate, dupa 1 iunie, data stabilita de magistratii Tribunalului Timis. Inspectorul sef Ioan Bala a declarat, citat de Mediafax, ca, daca va primi o recomandare favorabila, cererea de eliberare conditionata formulata de avocatii detinutului va fi apoi analizata de judecatorii de la Tribunalul Timis. Acestia vor fi cei care vor hotari daca Miron Cozma, condamnat pentru mineriadele din 1991 si 1999, poate fi pus in libertate. In caz afirmativ si daca procurorii nu vor face recurs in termen de trei zile, Cozma va fi eliberat.
In alta ordine de idei, fostul lider al Vaii Jiului a fost mutat de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Timisoara la Penitenciarul Rahova din Bucuresti. Asta, intrucat urmeaza sa fie audiat in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990.
Pedepse contopite
Miron Cozma a fost incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Timisoara, dupa ce, in luna ianuarie a acestui an, magistratii Tribunalului Timis au respins cererea de eliberare conditionata a acestuia. Presedintele completului a declarat atunci ca o noua cerere de eliberare conditionata ar putea fi discutata doar dupa data de 1 iunie.
Fostul lider al minerilor a avut posibilitatea de a solicita eliberarea conditionata dupa ce judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, la inceputul lunii decembrie 2005, contopirea pedepselor pe care Cozma le-a primit pentru implicarea in doua mineriade. Este vorba de cea de sapte ani si 11 luni inchisoare, pedeapsa executata deja pentru mineriada din 1991, si cea de zece ani de inchisoare, pedeapsa aplicata de instanta suprema pentru mineriada de la Costesti. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.