Secretarul Colegiului CNSAS, Constantin Buchet, a declarat ca dosarele predate de MApN catre CNSAS sunt secretizate pe o perioada de 50 de ani, iar membrii Colegiului nu pot avea acces la aceste documente. "Am propus deja Ministerului Apararii sa dec
Secretarul Colegiului CNSAS, Constantin Buchet, a declarat ca dosarele predate de MApN catre CNSAS sunt secretizate pe o perioada de 50 de ani, iar membrii Colegiului nu pot avea acces la aceste documente. "Am propus deja Ministerului Apararii sa declasifice aceste documente. Ei sunt creatorul acestei arhive, asa ca numai ei o pot desecretiza", a mai declarat secretarul Colegiului. El a sustinut ca nu se poate forma, deocamdata, o comisie mixta CNSAS-MApN, care sa decida care informatii pot fi desecretizate, dupa modelul comisiilor initiate cu serviciile secrete, pentru ca "Ministerul Apararii are un regim propriu de declasificare". (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.