1 iunie in biblioteci
Cateva biblioteci bucurestene - "Ion Creanga", "Vasile Alecsandri", "Elena Farago", "Petre Ispirescu" si "George Toparceanu", din cadrul Bibliotecii Metropolitane - au pregatit pentru cei mici, de ziua lor (1 iunie)
1 iunie in biblioteci
Cateva biblioteci bucurestene - "Ion Creanga", "Vasile Alecsandri", "Elena Farago", "Petre Ispirescu" si "George Toparceanu", din cadrul Bibliotecii Metropolitane - au pregatit pentru cei mici, de ziua lor (1 iunie), un program special. Filiala pentru copii a Bibliotecii "Ion Creanga" si Teatrul de Papusi Licurici, in colaborare cu Scoala Speciala nr. 10 au pus la cale un intreg proiect cultural, cu incepere de la orele 11.00: spectacolul "Asta-i toata povestea" de Alexandru Adrian, sustinut de papusarii cunoscuti drept "Licuricii Speciali" (coordonator: bibliotecar Gabriela Stamatiade si inv. ed. Cristina Trufasu); expozitia de arta plastica si decorativa "Gand de copil" (coordonatori: prof. director F. Manolescu, prof. V. Olaru, D. Nicolae, A. Boborel, maistru I. Gajdea); microrecitalul poetic si muzical "Zambet de soare" (coordonatori: inv. ed. C. Trufasu, prof. P. Stoican). "Sa recunoastem eroii din povesti!" s-a intituleaza programul pregatit de catre Biblioteca "Vasile Alecsandri" si Gradinita nr. 205, prezentat ieri (31 mai), de micutii din grupa a treia pregatitoare (educator Mioara Botogan). Azi la orele 11.00, elevii clasei a treia C ai Scolii nr. 64 vor incepe, la Biblioteca "Petre Ispirescu" un "Dialog despre drepturile copilului" (invatator Simona Ducman). "De ziua ta, copile!", grupa mare (educator Ioana Bacaru), din Gradinita nr. 242 a avut pregatit un microrecital de cantece si poezii prezentat ieri la Biblioteca "Elena Farago". Un microrecital de poezie vor prezenta si elevii clasei a doua A (invatator Niculina Costache) ai Scolii nr. 117, cu incepere de la orele 11.30, azi, la sediul Bibliotecii "George Toparceanu". Evenimentele promoveaza drepturile de exprimare artistica a copilului si se inscriu in cadrul proiectului cultural permanent "Roata Copilariei. Lectura. Studiu. Joc" al Serviciului Programe pentru Copii care are ca public-tinta microgrupuri de copii si adolescenti din diferite institutii de invatamant de stat sau particular.
Copii creativi
Prima expozitie a proiectului "Copii creativi", coordonat de catre Cristiana Draghici, va fi vernisata azi (1 iunie), la orele 18.00, la sediul Galeriei Posibile din Bucuresti. "Copii creativi" a inceput in septembrie 2005 tot la Galeria Posibila. Module de cate cinci ateliere, organizate in functie de varsta copiilor au propus un nou tip de stimulare a creativitatii pornind de la tehnici artistice. Copii intre 5 si 13 ani au avut astfel ocazia unui joc creativ in spatiul unei galerii de arta contemporana. Au desenat, au pictat, au modelat, au fotografiat, au cusut, au lipit, au cantat, au lucrat cu artistii, au vazut lucrari de arta, au povestit - pe scurt, s-au intalnit cu arta si au creat la randul lor. "Miza cea mai importanta - spun organizatorii - a fost dezvoltarea abilitatilor, exprimarea creativitatii in forme si culori (pe panza, pe hartie, pe pereti, pe scaune, in curte) dezvoltarea acestei creativitati si comunicarea cu alti copii de varste apropiate". Expozitia de acum reprezinta o prima concluzie a acestui proiect si ocazia ca lucrarile copiilor sa fie vazute. Intamplarile si povestile lor coloreaza interiorul galeriei. Expozitia va ramane deschisa pana pe 11 iunie.
Din lumea curcubeului
Sunt desprinse lucrarile membrilor Micii Academii de Arte - Fundatia Raluca panotate in holul central al Muzeului Municipiului Bucuresti. Expozitia de pictura, grafica si modelaj, al carei vernisaj va avea loc azi (1 iunie), la orele 11.00, este intitulata "Acasa la curcubeu" si este curatoriata de Ion Salisteanu. Expozantii au varste cuprinse intre 3 si 12 ani, iar lucrarile lor vor ramane etalate pentru public pana pe 4 iunie.
CD-ul a trei generatii
Bunica (Georgeta Mihalache-Juju, fosta solista a Teatrului Estrada din Ploiesti), mama (Cristina Chis, coordonatoarea grupului muzical pentru copii Bim Bam) si fiica (Adina) si-au imprumutat vocile pentru primul album destinat copiilor care reuneste trei generatii. CD-ul "Are mama o fetita", pe care l-au lansat Intercont Music si Itsy Bitsy Fm (99, 3 Mhz) in cinstea Zilei copilului, cuprinde cele mai reusite 11 cantece pentru copii (despre familie si despre toti membrii ei).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.