Communication si Digital Cable Systems Romania anunta semnarea unui contract pentru inchirierea capacitatii pe satelitul W2 pentru Max TV, platforma pay TV transmisa de DCS la antena DTH si sistemele de calcul din Romania.
Aparitia lui Max
Communication si Digital Cable Systems Romania anunta semnarea unui contract pentru inchirierea capacitatii pe satelitul W2 pentru Max TV, platforma pay TV transmisa de DCS la antena DTH si sistemele de calcul din Romania.
Aparitia lui Max TV pe W2, adunand 11 canale romanesti si platforme pay TV din Albania, Bulgaria si Serbia, consolideaza in plus pozitia serviciului video al Eutelsat W2 pentru Europa Centrala.
Leasingul pe 5 ani pentru un transponder pe W2 este folosit de DCS de pe 30 mai, pentru a transmite un multiplex de 16 canale de la teleportul sau si centrul managerial abonat in Bucuresti la cablu si centrul de satelit din Romania. Reteaua include Discovery Travel & Living, Discovery Science, Discovery Civilization, Viasat Explorer, Viasat History, TV 1000, Reality, AXN Sci-Fi, AXN Crime and TV Sports.
Serviciul comercial complet este programat sa fie lansat pe 29 iunie. In plus fata de comercializarea Max TV, obiectivul tinta al DCS este un milion de locuinte in Romania conectate la o retea analoaga de cablu mica sau mijlocie.
Folosind un transmodulator localizat la capetele cablului se va converti standardul pentru satelit in standard pentru cablu. DCS va putea scoate pe piata canale digitale de calitate si pachete de canale digitale catre locuintele cu cablu. Gheorghe Minea, presedinte DCS, a spus: "Am selectat Eutelsat ca partener al nostru, cel mai mare operator de satelit de pe piata europeana, datorita perseverentei, deschiderii si flexibilitatii in a construi o buna reputatie pentru servicii de buna calitate. Astazi avem stranse legaturi cu clientii nostri si dorim sa utilizam serviciile noastre de calitate pentru a ne extinde piata cu DTH si telespectatorii care utilizeaza televiziunea prin cablu digital".
Giuliano Berretta, Eutelsat CEO a spus: "Acest nou contract cu Max TV care urmareste lansarea pe W2 a platformelor de televiziune din Albania, Bulgaria si Serbia, subliniaza continuitatea dinamica a televiziunii digitale in Europa Centrala si de Est unde Eutelsat a construit o prezenta longeviva pe piata". Eutelsat Communications este compania care detine Eutelsat SA. Grupul este un operator de satelit de top cu capacitate comercializata pe 23 de sateliti asigurand acoperirea asupra intregului continent european, cat si in Orientul Mijlociu, India si parti importante din Asia si America. Satelitii sai sunt folositi pentru a emite aproape 1.800 statii TV si 900 statii de radio spre mai mult de 120 de milioane de locuinte pe cablu si satelit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.