Guvernul a aprobat ieri proiectul de lege privind modificarile aduse Codului Fiscal. Potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, toate prevederile sunt benefice pentru mediul de afaceri si pentru cetateni. Documentul prevede ca TVA-u
Guvernul a aprobat ieri proiectul de lege privind modificarile aduse Codului Fiscal. Potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, toate prevederile sunt benefice pentru mediul de afaceri si pentru cetateni. Documentul prevede ca TVA-ul ramane de 19%, fara cote diferentiate pentru diferite produse alimentare, iar cota unica de 16% se va aplica pentru toate tipurile de venit si profit, cu exceptia contului curent. In privinta taxelor pe locuinte, Vladescu a precizat ca nivelul acestora ramane neschimbat pentru locuintele cu suprafete de pana la 150 metri patrati. El a adaugat ca, practic, in aceasta categorie intra peste 90% din totalul locuintelor din Romania. Ministrul Finantelor a minimalizat si efectul produs de cresterea impozitului pentru autovehicule. "Va fi o crestere semnificativa pentru autovehiculele cu capacitate cilindrica mare. Pentru o Dacie, de exemplu, cresterea nu va fi foarte mare. Se vor plati 490.000 lei vechi", a spus Vladescu. Practic, impozitul pentru o Dacie se va dubla, intrucat acum se platesc 210.000 lei pe an. Pentru a intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007, Codul Fiscal trebuie sa fie publicat in Monitorul Oficial pana la 1 iulie 2006. Pana atunci documentul trebuie sa fie insa aprobat si de Parlament.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.