Circulatia microbuzelor maxi-taxi este interzisa, incepand de astazi, in Bucuresti, aceste mijloace de transport avand posibilitatea sa isi reia activitatea numai dupa ce Primaria Capitalei va organiza licitatia pentru cele 17 rute ramase valabile, p
Circulatia microbuzelor maxi-taxi este interzisa, incepand de astazi, in Bucuresti, aceste mijloace de transport avand posibilitatea sa isi reia activitatea numai dupa ce Primaria Capitalei va organiza licitatia pentru cele 17 rute ramase valabile, potrivit unei Hotarari recente a Consiliului General. Noul regulament de transport in regim maxi-taxi, adoptat la jumatatea lunii aprilie, stabileste ca licentele firmelor de profil expira la data de 31 mai 2006. "Incepand de maine (astazi, n. red.), firmele nu mai au posibilitatea de a transporta persoane. (...) Politia Rutiera, serviciul de Inspectie al primariei vor verifica in teren respectarea hotararii Consiliului General", a precizat, ieri, Gheorghe Udriste, seful Directiei Transporturi si Siguranta Circulatiei din cadrul municipalitatii.
Potrivit noului regulament, numai 17 trasee vor fi autorizate in Capitala (fata de cele 26 de pana acum), insa niciuna din variantele de traseu nu va traversa centrul Capitalei. Licitatia pentru cele 17 rute va fi organizata la jumatatea lunii iunie, a mai spus oficialul municipal. Microbuzele vor circula numai pe traseele care fac legatura dintre cartierele periferice si centrul orasului. Microbuzele care vor circula pe rutele stabilite de primarie vor fi numerotate corespunzator fiecarei linii, de la 701 la 717. Noile trasee nu coincid cu cele vechi, fiind vorba practic despre o rearanjare a liniilor, iar acestea vor acoperi aproape toate cartierele Capitalei - cu exceptia centrului - si, mai ales, periferia. De asemenea, niciuna din cele 17 variante de traseu nu va include traversarea centrului orasului. "Vrem sa reducem poluarea si sa fluidizam circulatia in centru. De aceea, in cativa ani, nici autobuzele RATB nu vor mai avea acces in inelul principal al orasului, ci numai troleibuzele", a explicat, la randul sau, consilierul municipal Stefan Pirpiliu, initiatorul proiectului privind regulamentul de functionare al operatorilor de maxi-taxi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.