Judecatoria Setorului 1 a respins ieri o ordonanta presedintiala prin care Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) cerea avizul favorabil pentru continuarea lucrarilor la cartierul Henri Coanda. In consecinta, ANL trebuie sa mentina suspendate lucrar
Judecatoria Setorului 1 a respins ieri o ordonanta presedintiala prin care Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) cerea avizul favorabil pentru continuarea lucrarilor la cartierul Henri Coanda. In consecinta, ANL trebuie sa mentina suspendate lucrarile de constructie pana in momentul in care va fi finalizata in instanta actiunea de revendicare a terenului pe care ar trebui sa se construiasca noul cartier. Decizia Judecatoriei nu este una definitiva, ea putand fi atacata cu recurs in termen de cinci zile.
Reprezentantii ANL au adus in instanta un document care dovedea ca terenul revendicat de Radu Fotino nu se suprapune ca amplasament cu terenul pe care agentia a inceput constructiile. De cealalta parte, reprezentantul familiei Fotino a respins sustinerile ANL si a solicitat instantei sa nu permita continuarea lucrarilor.
In alta ordine de idei, in urma cu mai bine de o luna, Tribunalul Bucuresti a decis trimiterea la Parchet a unei parti din dosarul in care ANL il acuza de inselaciune pe revendicatorul unor terenuri din cartierul Henri Coanda, Ion Radu Fotino, pentru ca actele in cauza sa fie verificate de anchetatori. ANL a depus plangeri penale impotriva mai multor persoane implicate in revendicarea unui teren de 26 de hectare, situat in localitatea Voluntari, langa Bucuresti.
Avocatul lui Ion Radu Fotino, Daniela Slobodeanu, declara, la acea data, ca nu isi insuseste actele despre a caror legalitate se discuta, pe motiv ca acestea nu au fost emise sau folosite de clientul sau. In atare conditii, completul de trei judecatori al Sectiei a- IV-a Civila a Tribunalului Bucuresti a decis trimiterea acestei parti din dosar la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3, pentru cercetari. Totodata, instanta a decis suspendarea procesului civil pana la o solutie a procurorilor. (M.V.R.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.