Desigur ca in tot acest scandal iscat intre Adrian Mutu si Victor Piturca in timpul si dupa meciul cu Irlanda de Nord dreptatea pare sa fie integral de partea selectionerului, atitudinea vedetei de la Juventus fiind una de neam prost, de individ infa
Desigur ca in tot acest scandal iscat intre Adrian Mutu si Victor Piturca in timpul si dupa meciul cu Irlanda de Nord dreptatea pare sa fie integral de partea selectionerului, atitudinea vedetei de la Juventus fiind una de neam prost, de individ infantil si razgaiat. Mai mult decat atat, iesirea sa isterica la adresa antrenorului reprezentativei nationale si a secundului acesta ne aduce in minte comportamentul la fel de tembel si straniu al "Briliantului" pe finalul perioadei de la Chelsea, nervozitatile intempestive ale acestuia bagandu-l la idei pe scarbosul ala de Jose Mourinho, care pornind de la asemenea manifestari grobiene a comandat acel control doping ale carui consecinte sunt cunoscute de toata lumea. Nu bagam mana in foc pentru nimic.
Asadar, in privinta lui Mutu lucrurile sunt absolut clare, acelasi lucru neputand fi spus cu toata convingerea in privinta lui Piturca. Dupa cum se stie, acesta a fost alungat de la "Nationala" in toamna lui '99 dupa un conflict, pe care singur si l-a confectionat, cu trei dintre cei mai importanti fotbalisti romani, Hagi, Gica Popescu si Dan Petrescu. Acel lucru i-a macinat enorm firea aceea ranchiunoasa si dusmanoasa, tocmai de aceea in momentul reinstalarii a insistat ca Mircea Sandu sa promita public si ferm ca il va sustine neconditionat, indiferent de numele si renumele jucatorilor cu care se va galcevi pe perioada derularii mandatului. De aici se vede ca Piti este un fin cunoscator al propriei persoane din moment ce a intuit perfect ca se va ajunge la asa ceva. Poate ca aici o fi explicatia intregii tarasenii.
Era in deplina concordanta cu caracterul aglomerat de hibe al celui poreclit Satana ca acesta sa-i provoace mereu si uneori chiar gratuit pe cei mai de vaza jucatori pentru a-si proba astfel autoritatea deplina si a le arata tuturor ca el este tatucul. Acest lucru s-a vazut mai mult decat evident in cazul certei cu Mirel Radoi, scandal in care noi tindem sa-i dam dreptate jucatorului, caci nu credem ca acesta era atat de dobitoc incat sa paraseasca de capul lui cantonamentul echipei nationale. Mai mult ca sigur ca atunci cand s-a vaicarit de durerile care-l suparau, Piturca, in stilul sau ingramadit si mofluz de a comunica a baiguit ceva in genul "Bine, mai baiatule, daca zici ca te doare, du-te acasa", vorbe pe care jucatorul, despre care nu se poate spune ca-l duce prea mult mintea, le-a luat ad litteram si s-a uschit la domiciliu. Sa ne amintim in acest sens ca dupa ce Radoi a fost constrans sa se umileasca cerandu-si public scuze, patronul si Nasul sau, Gigi Becali, a spus ca finul sau a acceptat sa recurga la un compromis pentru a reveni printre tricolori, dar ca realitatea ar fi cu totul alta decat cea pe care o clama Piturca si pe care Mirel a recunoscut-o fara nici o convingere.
Cam asa trebuie sa se fi petrecut lucrurile si in cazul lui Mutu - a carui reactie nu poate fi, totusi, explicata si inteleasa - elevului lui Capello fiindu-i anevoie sa priceapa cum se face ca selectionerul zbiara tot timpul numai la el, fara a le reprosa pe acelasi ton de cata greselile mult mai grave comise unor jucatori precum Pompiliu Stoica, Soava, Iencsi, Ovidiu Petre ori Tamas, cei care nu sunt piese importante nici macar la modestele lor echipe de club, dar pe care Piti i-a chemat la Nationala parca numai pentru a avea spectatori la crizele de autoritate pe care le exhiba el fata de Mutu, fotbalist care de bine, de rau a terminat cu Juventus Torino pe primul loc in cel mai valoros campionat din lume, fiind utilizat in mai mult de trei sferturi din meciuri. Curat Satana, nu-i asa?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.