Daca ar mai fi trait, Marilyn Monroe ar fi implinit maine, pe 1 iunie, 80 de ani. Este o aniversare care, ca si cele din ultimii 40 de ani, ne determina sa ne punem intrebari de genul "cum ar fi aratat celebra stea de cinema in ziua de azi?" sau "aur
Daca ar mai fi trait, Marilyn Monroe ar fi implinit maine, pe 1 iunie, 80 de ani. Este o aniversare care, ca si cele din ultimii 40 de ani, ne determina sa ne punem intrebari de genul "cum ar fi aratat celebra stea de cinema in ziua de azi?" sau "aura sa de legenda ar mai fi fost la fel de puternica si in prezent daca nu ar fi murit la o varsta atat de tanara?". Cum raspunsul la astfel de intrebari nu poate fi decat unul imaginar, in ajunul aniversarii celei mai celebre femei din toate timpurile ar fi mai interesant de trecut in revista cateva date importante din scurta sa viata, alaturi de o serie de mituri nascute tot in umbra celebritatii sale nemarginite.
La 1 iulie 1926 s-a nascut la Los Angeles Norma Jeane Mortenson. La 20 de ani Norma Jean devine Marilyn Monroe, la sfatul unui inspirat descoperitor de talente. In 1948 si-a adjudecat titlul de Regina Anghinara din California. A jucat in 30 de filme. A primit 5 dolari in urma semnarii primului ei contract de modelling. In prezent, imaginea ei continua sa produca peste 10 milioane de dolari in fiecare an. Nr. 5, celebrul parfum al Casei Chanel, era tot ce "purta" Monroe (dupa cum ea insasi declara) atunci cand dormea. A fost casatorita de trei ori: cu gradinarul James Dougherty, cu cel mai celebru jucator de baseball al acelor vremuri Joe DiMaggio si cu dramaturgul Arthur Miller. Biblioteca sa numara 200 de volume, scriitorii sai preferati fiind Fiodor Mihailovici Dostoievski si John Keats. A petrecut o noapte cu colega sa de breasla Joancraw, fapt care i-a determinat pe multi sa concluzioneze ca nu ar fi spus "nu" unei relatii cu o femeie. Se spune ca printre amantii sai s-au numarat presedinti de stat, sefi de clanuri mafiote si unele din cele mai celebre nume din show-bizz.
Printre fanii declarati ai lui Monroe s-au numarat Albert Einstein, Jean-Paul Sartre, Alfred Hitchcock, Vladimir Nabokov, etc. Scriitorul homosexual Truman Capote si-a dorit-o foarte mult in rolul lui Holly Golightly in adaptarea pentru marile ecrane a celebrului sau roman "Breakfast At Tiffany's". Actorul Colin Farrell a recunoscut ca in copilarie punea dulciuri sub perna pentru situatia in care Monroe s-ar fi hotarat sa-i faca o vizita din rai. Cand Rainier III de Monaco isi cauta o sotie faimoasa, i-a fost sugerata Monroe, dar o casatorie intre cei doi a fost ulterior exclusa din cauza faptului ca actrita nu era catolica. Hugh Hefner si-a cumparat cu 85.000 de dolari loc de veci alaturi de cel in care odihneste Marilyn. La scurt timp, celelalte cripte au fost adjudecate pentru 125.000 de dolari. In momentul de fata, in apropierea mormantului celebrei vedete nu mai este nici un loc disponibil.
Legenda conform careia Monroe s-ar fi nascut cu 11 degete la picioare a fost determinata de o fotografie facute divei de catre Joseph Jasgur, in martie 1946. Povestea a fost demolata de catre fotografiile din copilarie ale actritei. Cel de-al saselea deget care apare in fotografia lui Jasguar este, cel mai probabil o ridicatura din nisip. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.