O canadianca de origine romana foloseste in practica sa de estetician calitatile vindecatoare ale plantelor crescute in propria gradina, dupa o traditie mostenita din familie, releva publicatia Times Colonist din Victoria (Canada), consultata de Romp
O canadianca de origine romana foloseste in practica sa de estetician calitatile vindecatoare ale plantelor crescute in propria gradina, dupa o traditie mostenita din familie, releva publicatia Times Colonist din Victoria (Canada), consultata de Rompres. Esteticiana Ligia Raicu, nascuta in Romania, a invatat gradinaritul ca parte fireasca a copilariei sale. Toata lumea din cartierul ei care locuia la casa cu curte avea si o gradina, gradina ce asigura mare parte din hrana familiei. Mama Ligiei se ocupa de intretinerea gradinii si i-a implicat si pe copii in aceasta activitate, invatandu-i metodele traditionale de gradinarit. Tatal ei, medic si microbiolog, era foarte convins de puterile vindecatoare ale plantelor, iar in casa Ligiei se foloseau doar remedii herbale - asadar, pentru copii nu era o solutie sa se prefaca bolnavi pentru a nu merge la scoala, pentru ca ar fi insemnat sa fie supusi la tratamente "dramatice" cu bai si comprese cu tot soiul de plante, in loc sa li se dea o simpla aspirina. Chiar daca atunci credea ca tatal ei este putin nebun, in prezent, Ligia Raicu, care vorbeste fluent cinci limbi si care a studiat in diferite colturi ale lumii, a ajuns sa-i pretuiasca intelepciunea in ce priveste puterea plantelor. In curtea ei de acum cresc numeroase plante cu virtuti terapeutice - de la coriandru si iasomie la trei specii de eucalipt si 15 varietati de trandafir, din care realizeaza personal tincturile si uleiurile esentiale pe care le foloseste in afacerea sa. Alaturi de astfel de plante, Ligia cultiva o multime de pomi si arbusti fructiferi sau legume, intre care meri, capsuni, usturoi, morcovi, fasole - care o leaga de trecut. In plus, de multe ori, Ligia Raicu ii roaga pe clientii ei sa-i dea un lastar din plantele pe care le cresc, asa incat sa aiba in gradina ei o amintire de la fiecare. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.