Fostul patron al gigantului sud-coreean Daewoo, Kim Woo-choong, a fost condamnat ieri de catre justitia coreeana la zece ani de inchisoare pentru frauda si deturnare de fonduri, informeaza Reuters. Pe langa aceasta, Kim Woo-choong este obligat de Tri
Fostul patron al gigantului sud-coreean Daewoo, Kim Woo-choong, a fost condamnat ieri de catre justitia coreeana la zece ani de inchisoare pentru frauda si deturnare de fonduri, informeaza Reuters. Pe langa aceasta, Kim Woo-choong este obligat de Tribunalul din Seul sa ramburseze o suma de 22,5 miliarde de dolari si sa plateasca o amenda de 10 miliarde de dolari. Fondatorul imperiului sud-coreean este acuzat de umflarea activelor grupului cu o datorie de peste 80 de miliarde de dolari. Kim a fost gasit vinovat pentru frauda la nivelul contabilitatii, pentru deturnare de fonduri si transferuri ilicite de bani peste hotare. Judecatorii i-au sters acuzatia de tentativa de mituire a oficialitatilor politice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.