Poloul romanesc intra de maine in campania de pregatire a Europenelor de la Belgrad, tricolorii pregatiti de Vlad Hagiu urmand sa participe in aceasta vara la mai multe competitii oficiale si amicale pana la marea competitie continentala din septembr
Poloul romanesc intra de maine in campania de pregatire a Europenelor de la Belgrad, tricolorii pregatiti de Vlad Hagiu urmand sa participe in aceasta vara la mai multe competitii oficiale si amicale pana la marea competitie continentala din septembrie. Din pacate, insa, situatia alarmanta in care se gaseste poloul romanesc de mai multi ani nu s-a schimbat deloc, antrenorul tricolorilor tragand, ieri, un nou semnal de alarma. "La ultima editie a Mondialelor am reusit sa ne clasam pe locul 6, ceea ce a demonstrat ca poloul romanesc ramane printre marile echipe ale lumii, chiar daca in Romania nu avem decat doua-trei ligheane, ca bazine nu pot sa numesc arene construite in urma cu 50 de ani. Din pacate, este imposibil sa te menti in elita fara bani si fara bazine. Acum, in lunile de vara, conditiile sunt excelente la bazinul Dinamo, pentru ca este vreme buna si ne putem pregati afara. Dar asta nu inseamna ca baza materiala necesara este optima. Nici pe departe. Este inadmisibil ca nationala sa nu aiba un bazin olimpic si, cu toate acestea, sa nu rateze in ultimii ani prezenta la turneele finale europene si mondiale. Si chiar cu rezultate bune. Dar poate ca pana la urma va raspunde cineva semnalelor noastre de alarma", a spus Hagiu, dupa care a anuntat principalul obiectiv din acest an: clasarea pe unul din locurile 1-8 la Euro 2006, performanta care ar aduce calificarea directa la Campionatul Mondial din 2007. De altfel, si secretarul general al FR Polo, Anatolie Grintescu, a declarat ca oricate eforturi s-ar face, bugetul acordat de ANS pentru 2006 este departe de a fi suficient. "Am primit noua miliarde de lei vechi, din care vreo doua sunt salariile, iar restul banilor ar trebui sa acopere toate cheltuielile cu actiunile loturilor. Este imposibil, insa, in conditiile in care doar calendarul international al primei reprezentative se ridica la un buget de 7,5 miliarde de lei vechi, iar noi in luna iulie organizam in premiera, la Oradea, Campionatul European de juniori. Peticim si noi cum putem, dar este clar ca nu ne vom descurca", a punctat Grintescu.
Revenind la calendarul competitional al tricolorilor si la principalul obiectiv din acest sezon, Vlad Hagiu a subliniat: "Speram sa jucam sferturile de finala si, de ce nu, sa ocupam un loc cat mai bun la CE, pentru a obtine calificarea directa la Mondialele din 2007, din Australia. Va fi greu, mai ales ca in pregatiri nu vom conta pe trei stranieri importanti, Florin Bonca fiind operat de menisc, iar Dunca si Edi Andrei fiind prinsi cu meciurile din liga secunda italiana." Totodata, Hagiu a mai precizat ca prima actiune oficiala a reprezentativei de polo este participarea la Cupa Mondiala, competitie la care Romania nu a mai fost prezenta din 1992, poloistii romani urmand sa evolueze intr-o grupa de foc, alaturi de Grecia, Ungaria si Italia. "La Cupa Mondiala sunt invitate cele mai bune opt echipe din lume, dar de aceasta data s-a nimerit sa fie toate din Europa. Sunt niste forte, dar pentru noi este o performanta si ca jucam acolo", a mai afirmat Hagiu, care va pleca maine in Spania impreuna cu selectionata tricolora pentru a participa la un stagiu comun de pregatire cu fosta campioana mondiala, in lotul care va efectua deplasarea regasindu-se si cativa stranieri de calibru, printre care Radu Cosmin, Kalman Kadar, Andrei Iosep, Andrei Busila si Liviu Totulici, ultimul revenit la nationala dupa sapte ani de absenta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.