Presedintele Comisiei de Apel a FRF, Constantin Son, a anuntat ieri ca memoriul inaintat de Astra Ploiesti, grupare care a solicitat sa castige la "masa verde" partida cu Universitatea Craiova, din etapa a 18-a a Seriei a II-a din Divizia B, a fost
Presedintele Comisiei de Apel a FRF, Constantin Son, a anuntat ieri ca memoriul inaintat de Astra Ploiesti, grupare care a solicitat sa castige la "masa verde" partida cu Universitatea Craiova, din etapa a 18-a a Seriei a II-a din Divizia B, a fost respins in unanimitate de voturi. "Am respins apelul ca nefondat. A ramas in vigoare decizia Comisiei de Disciplina. Am vizionat caseta meciului, iar solutia este legala. Era lumina la sfarsitul primei reprizei, s-a jucat pe lumina, iar calculul corect era sa numaram acele 60 de minute de la inceputul reprizei a doua. Decizia a fost luata in unanimitate", a spus Son. Directorul executiv adjunct al Universitatii Craiova, Marius Mitran, s-a declarat bucuros de decizia Comisiei de Apel si le-a urat "retrogradare placuta in Divizia C" celor de la Astra Ploiesti. "Ma bucur pentru aceasta decizie, pentru ca astfel am promovat si matematic. Sunt foarte mahnit pentru ca apelul Astrei a fost lamentabil si rusinos. Comisiile ne-au dat dreptate, pentru ca dreptatea era de partea noastra. Rusinea cea mare este ca Astra a incercat sa castige de aceasta maniera, dupa ce la Craiova a jucat foarte slab si a fost condusa cu 5-0 la pauza. Ii urez retrogradare placuta in Divizia C", a afirmat Mitran. Cei zece suporteri ai Universitatii prezenti in fata Casei Fotbalului au aplaudat in momentul in care Son a anuntat decizia Comisiei de Apel. Astra a facut recurs dupa ce Comisia de Disciplina a FRF a dat dreptate Universitatii in cazul incidentului de la meciul dintre cele doua formatii, din etapa a 18-a a esalonului secund, intrerupt in minutul 44, dupa o defectiune la instalatia de nocturna Stadionului "Ion Oblemenco". Astra a solicitat castigarea la "masa verde" a partidei cu Universitatea, pierduta pe teren cu 2-5, sustinand ca jocul s-a reluat dupa o intrerupere de 68 de minute, iar termenul maxim prevazut de regulamentul FRF in astfel de cazuri este de 60 de minute. Observator federal la partida respectiva a fost Nicolae Lupescu, tatal actualului director general al FRF, Ionut Lupescu. "Totul a fost in regula. N-a trecut mai mult de o ora, deoarece cele 15 minute de pauza nu se calculeaza", a spus atunci Nicolae Lupescu. Astra a mizat pe faptul ca ultimul minut din prima repriza nu s-a mai jucat, solicitand numaratoarea oficiala din acel moment. Totusi, arbitrul meciului a fluierat sfarsitul primei reprize in minutul 44, odata cu caderea nocturnei, argument de care s-a tinut seama in stabilirea intervalului de timp (fara cele 15 minute de pauza) in care defectiunea a fost remediata. Dupa decizia Comisiei de Apel, Astra a mai facut un recurs, care se va judeca pana vineri de catre Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, for ce inlocuieste Comisia de Recurs Federala. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.