Ordonanta de Guvern privind privatizarea companiilor nationale Imprimeria Romana si Loteria Nationala a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru politica economica a Camerei Deputatilor. Varianta initiala propusa de Guvern viza ca pachete de ca
Ordonanta de Guvern privind privatizarea companiilor nationale Imprimeria Romana si Loteria Nationala a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru politica economica a Camerei Deputatilor. Varianta initiala propusa de Guvern viza ca pachete de cate 32% de actiuni ale celor doua companii sa poata fi detinute de alti actionari in afara statului, restul de cate 68% urmand sa fie detinute in totalitate si exclusivitate de catre statul roman, transmite Mediafax. Ministerul Finantelor intentiona astfel ca, in afara pachetelor de cate 20% cu care cele doua companii urmau sa alimenteze Fondul Proprietatea, pachete de cate 5% sa fie listate la Bursa si alte pachete, de cate 7%, sa fie vandute catre salariatii celor doua companii. Vanzarea pachetelor de cate 7% catre salariatii celor doua companii a fost respinsa de Senat, adoptand varianta potrivit careia doar cate 25% din actiuni pot fi detinute de alti actionari in afara statului (20% pentru alimentarea Fondului Proprietatea si 5% pentru listarea la Bursa). Daca avizul negativ dat de Comisia economica se va transforma in vot negativ in plenul Camerei, va face imposibila alimentarea Fondului Proprietatea cu pachetele de actiuni de 20% de la cele doua companii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.