Ministrul austriac al Economiei, Martin Bartenstein, a declarat presei ca, daca rata somajului va continua sa scada, Austria ar putea adopta masuri care vor permite companiilor sa angajeze mai multi cetateni straini, informeaza "The International Her
Ministrul austriac al Economiei, Martin Bartenstein, a declarat presei ca, daca rata somajului va continua sa scada, Austria ar putea adopta masuri care vor permite companiilor sa angajeze mai multi cetateni straini, informeaza "The International Herald Tribune".
Sub presiunea alegatorilor, reaminteste ziarul american, in luna mai, cancelarul Wolfgang Schuessel a prelungit cu trei ani interdictia intrarii pe piata muncii a cetatenilor din Ungaria, Cehia si Slovacia, precum si din alte tari vecine, desi dreptul la libera circulatie a fortei de munca le revine acestor tari in baza aderarii la Uniunea Europeana.
"Nu exclud posibilitatea ca, daca situatia de pe piata muncii se va imbunatati, sa ne modificam punctul de vedere", a spus Bartenstein.
Acest mesaj dublu este, conform analistilor locali, parte a unei strategii abile pe care Schuessel a trebuit sa o adopte in dubla sa calitate - cea de sef al unui Executiv care se pregateste de alegeri legislative, dar si de lider al tarii care detine Presedintia semestriala a UE.
Cancelarul austriac doreste, de fapt, sa diminueze scepticismul care domneste in randul opiniei publice in legatura cu avantajele aderarii la UE, recunoscand in acelasi timp beneficiile aduse economiei austriece de forta de munca din estul Europei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.