Reprezentantii partidelor social-democrate europene s-au reunit ieri, la Sofia, in cadrul unei reuniuni de doua zile consacrata discutarii viitorului politic si economic al Balcanilor.
Aceasta, subliniaza BBC, deorece obiectivul majoritatii s
Reprezentantii partidelor social-democrate europene s-au reunit ieri, la Sofia, in cadrul unei reuniuni de doua zile consacrata discutarii viitorului politic si economic al Balcanilor.
Aceasta, subliniaza BBC, deorece obiectivul majoritatii statelor din aceasta regiune este aderarea la UE, aprobat de catre toate grupurile etnice si formatiunile politice. De remarcat faptul ca la reuniune este prezent atat presedintele Serbiei-Muntenegru, cat si premierul muntenegrean, Milo Djukanovici. Acesta avea programate pentru ieri primele discutii cu oficialii UE referitoare la referendumul care a decis separarea Muntenegruului de Serbia. Autoritatile de la Podgorita si-ar putea proclama independenta chiar in cursul acestei saptamani, ceea ce sporeste importanta intalnirilor lui Djukanovici cu Olli Rehn, comisarul european pentru Extindere, si cu Javier Solana, Inaltul reprezentant UE pentru Politica Externa. Potrivit BBC, Olli Rehn le-a cerut deja liderilor tarilor membre ale Uniunii un nou mandat pentru a negocia cu Muntenegru, dat fiind ca, pana in prezent, discutiile erau purtate cu reprezentantii Serbiei-Muntenegru. Ele au fost recent suspendate din cauza esecului Belgradului de a-l captura pe generalul Mladici, acuzat de crime. Javier Solana declara insa, zilele trecute, ca va respecta vointa alegatorilor muntenegreni, dar aderarea la UE este "o perspectiva indepartata".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.