Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres (foto), va schimba directorii complexurilor energetice Rovinari si Turceni, masura luata in urma anchetei Corpului de Control al ministrului, potrivit careia Electrica a achizitionat energie electrica
Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres (foto), va schimba directorii complexurilor energetice Rovinari si Turceni, masura luata in urma anchetei Corpului de Control al ministrului, potrivit careia Electrica a achizitionat energie electrica de la cele doua unitati prin intermediul unor furnizori privati la un pret cu o treime mai mare decat pretul platit de firmele private, transmite Mediafax. "In baza raportului preliminar, am decis inlocuirea unor directori din cadrul celor doua complexe, implicati direct in incheierea contractelor de livrare a energiei electrice catre anumiti furnizori privati, energie care ajungea la societatea Electrica la un pret cu o treime mai mare decat pretul platit de firmele private", a declarat ministrul Economiei. Totodata, Seres a spus ca va solicita o expertiza financiara la compania Electrica pentru a vedea la ce valoare se ridica pierderile financiare rezultate in urma contractelor cu furnizori privati.
La inceputul lunii mai, ministrul declara ca firmele private cumpara de la producatori energie electrica la un pret de 95 lei/MWh, iar Electrica - de 136 lei/MWh. "Supararea mea e modul in care directorii unor companii de stat au decis sa defavorizeze directorii altor companii de stat intr-o piata concurentiala", preciza Seres. El a solicitat ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, sa delege doi reprezentanti ai directiilor Cercetari Penale si Investigarea Fraudelor sa participe la ancheta derulata de MEC pe piata energiei electrice. In urma unor controale desfasurate in luna aprilie la unii producatori si distribuitori de energie electrica, reprezentantii Ministerului Economiei au identificat o serie de abateri grave de la legislatia in vigoare, iar in unele situatii exista suspiciuni privind intrunirea elementelor constitutive ale unor infractiuni economice prevazute de Codul Penal, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Comertului, remis la inceputul lunii mai. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.