Pornind de la premisa ca "Labirintul ar simboliza orice vizita a unui om intr-o universitate de arte", fiind "o forma si un simbol coerent pentru imaginea creata in jurul universitatii noastre", Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti (UNA) si-
Pornind de la premisa ca "Labirintul ar simboliza orice vizita a unui om intr-o universitate de arte", fiind "o forma si un simbol coerent pentru imaginea creata in jurul universitatii noastre", Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti (UNA) si-a deschis duminica portile pentru toti cei doritori de a experimenta "labirintul" artelor, de la pictura, grafica, sculptura pana la instalatii si proiectii foto-video. "Ziua portilor deschise", care s-a dorit o continuare a proiectului "Zi si noapte la UNA" de anul trecut - de aceasta data punandu-se accentul mai ales pe caracterul si istoria universitatii (atat un istoric al UNA, cat si un istoric individual al fiecarei sectii, cu mentionarea personalitatilor care i-au trecut pragul), a inceput la matineu (orele 11.00) si s-a incheiat tarziu in orele serii (dupa 21.00). Deschiderea a fost oficiata de rectorul UNA, prof. univ. Sorin Ilfoveanu. Pe parcursul intregii zile s-au petrecut tot felul de lucruri in curtea Facultatii de Arte Decorative si Design (Grivitei, nr. 28): s-au deschis ateliere, au avut loc o parada a modei, performance-uri si s-a pregatit "terenul" pentru Noaptea UNA - finalul "Zilei portilor deschise". Vizitatorii Facultatii de Arte Plastice au beneficiat de ateliere de Grafica, Pictura, Sculptura, Pedagogie, Foto-video. Pentru cei interesati de Facultatea de Arte Decorative si Design au fost organizate demonstratii la Design, Textile, Ceramica, Metal, Sticla, Murala, Scenografie, Moda. Studentii Facultatii de Istoria si Teoria Artei au pregatit prezentari la Istoria artei, Conservare-restaurare si Cercetare. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.