Liderul PD Emil Boc sustine ca renegocierea protocolului coalitiei ar fi o dovada de "diletantism", ce ar compromite restructurarea Guvernului.
In urma cu trei zile, el sustinea ca PD e dispus sa accepte rediscutarea protocolului, daca in spa
Liderul PD Emil Boc sustine ca renegocierea protocolului coalitiei ar fi o dovada de "diletantism", ce ar compromite restructurarea Guvernului.
In urma cu trei zile, el sustinea ca PD e dispus sa accepte rediscutarea protocolului, daca in spatele acestei sugestii nu se ascunde refuzul restructurarii.
Ieri insa, Boc a explicat ca o astfel de renegociere ar duce la "trimiterea in derizoriu si la compromiterea ideii de restructurare", iar asemenea negocieri intre cele patru partide nu ar fi decat "discutii sterile de natura politica".
"Renegocierea sau alte discutii suplimentare nu ar face altceva decat sa lungeasca demersul si sa demonstreze ca nu dorim, de fapt, sa facem restructurarea Guvernului", a adaugat liderul PD, citat de Mediafax. Ideea renegocierii protocolului coalitiei a fost lansata la sfarsitul saptamanii trecute de catre liderul UDMR, Marko Bela.
In opinia sa, aceasta ar fi "o conditie esentiala pentru realizarea restructurarii Guvernului".
In replica la declaratia lui Marko, liderul PD Emil Boc s-a aratat dispus sa accepte propunerea presedintelui UDMR, "atat timp cat in spatele acestei sugestii nu se ascunde refuzul restructurarii Executivului".
Si liberalii s-au aratat de acord cu un astfel de demers. Atat Bogdan Olteanu, cat si Dan Motreanu au apreciat ca restructurarea presupune si o discutie asupra protocolului coalitiei. Olteanu a precizat ca masura este necesara cu atat mai mult daca se are in vedere eliminarea functiilor de vicepremier, prevazute in protocolul coalitiei. Problema reorganizarii Guvernului urma sa fie discutata aseara, in cadrul Aliantei si al Coalitiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.