Compania OIL Terminal Constanta incepe distribuirea dividendelor aferente anului 2005. Valoarea totala a dividendelor este de 3.173.272 RON, dividendul brut pe actiune fiind de 0,0054 lei, cu 20% mai mult fata de nivelul 2004. Plata dividendelor cuve
Compania OIL Terminal Constanta incepe distribuirea dividendelor aferente anului 2005. Valoarea totala a dividendelor este de 3.173.272 RON, dividendul brut pe actiune fiind de 0,0054 lei, cu 20% mai mult fata de nivelul 2004. Plata dividendelor cuvenite Ministerului Economiei si Comertului (MEC) se va face dupa ce se va stabili o modalitate de distribuire a dividendelor pentru anul 2005 intre MEC si Fondul Proprietatea, dar nu mai tarziu de termenul de plata a dividendelor stabilit conform OG nr 64/2001. Plata catre ceilalti actionari ai societatii se va face in termen de sase luni de la data Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, conform unui comunicat remis de companie Bursei de Valori Bucuresti. In cadrul Adunarii Generale a actionarilor din 26 mai, reprezentantii MEC si actionarii OIL Terminal l-au imputernicit pe Mihai Lupu in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie si au desemnat noua componenta a Consiliului de Administratie al companiei.
Domeniul de activitate al OIL TERMINAL Constanta este manipularea titeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide si alte produse finite sau materii prime lichide pentru import-export si tranzit, reprezentand un punct strategic in zona Marii Negre. Compania a inregistrat anul trecut un profit net de 6,7 milioane de lei, cu aproape 30% mai mare fata de 2004.
Actionarii companiei sunt Ministerul Economiei cu 59,62% din actiuni, Fondul Proprietatea, cu 10%, fondul de investitii Broadhurst Investment Ltd - 7,6%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.