Presedintele Traian Basescu a primit ieri o delegatie a Parlamentului European care participa in aceste zile la cea de-a XX-a reuniune a Comitetului Parlamentar Mixt UE - Romania. Convorbirile sefului statului cu membrii Parlamentului European au viz
Presedintele Traian Basescu a primit ieri o delegatie a Parlamentului European care participa in aceste zile la cea de-a XX-a reuniune a Comitetului Parlamentar Mixt UE - Romania. Convorbirile sefului statului cu membrii Parlamentului European au vizat realizarea unui schimb de opinii privind stadiul pregatirii pentru aderare a tarii noastre, mai ales din perspectiva Raportului de monitorizare al Comisiei Europene, precizeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat de presa. Basescu a subliniat angajamentul institutiilor statului roman pentru accelerarea reformelor in domeniile de activitate vizate, astfel incat aderarea Romaniei sa se realizeze in calendarul preconizat, 1 ianuarie 2007. De asemenea, seful statului a apreciat ca este important ca delegatia Parlamentului European pentru Romania sa transmita mai departe, in cadrul forului parlamentar, o imagine exacta asupra gradului de pregatire a Romaniei, referindu-se in context la impactul pe care rezolutia Parlamentului European privind capacitatea Romaniei de a deveni membru UE o va avea asupra opiniei publice europene. La randul lor, parlamentarii europeni au exprimat sprijinul lor deplin pentru aderarea Romaniei la 1 ianuarie 2007, cu conditia continuarii ritmului eforturilor incepute, se mai arata in document. Membrii delegatiei Parlamentului European au dat totodata asigurari ca vor sustine procesul de ratificare a Tratatului de aderare in statele membre UE, unde acest proces nu a avut inca loc. (A.H.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.