Presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a iesit ieri, cu un nou atac la adresa presedintelui Traian Basescu, acuzand ca dupa alegerile din 2004 clientela politica a lui Adrian Nastase a fost schimbata cu clientela politica a ac
Presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a iesit ieri, cu un nou atac la adresa presedintelui Traian Basescu, acuzand ca dupa alegerile din 2004 clientela politica a lui Adrian Nastase a fost schimbata cu clientela politica a actualui sef al statului. Ciuvica si-a argumentat declaratia pornind de la faptul ca afacerile cu Ministerul Transporturilor ale patronilor Restaurantului Golden Blitz - Dan Besciu si Sorin Vulpescu - au crescut in 2005 de 250 de ori. Ciuvica a sustinut ca Euro Construct Trading 98 SRL - una dintre firmele lui Besciu si Vulpescu - a primit, in 2005, de la Ministerul Transporturilor 9 contracte in valoare de peste 510 miliarde de lei vechi (14 milioane de euro). "Aceasta suma este de 250 de ori mai mare decat cea pe acre aceeasi firma a primit-o de la Ministerul Transporturilor in 2004, ultimul an al guvernarii PSD, cand Euro Construct 98 SRL a incheiat cu Ministerul Transporturilor un singur contract in valoare de 2 miliarde lei vechi (54.000 euro", a spus Ciuvica intr-un comunicat de presa. El a sustinut ca in perioada in care sef la Transporturi era Basescu, aceeasi firma a fost una dintre marile beneficiare ale contractelor cu bani publici pentru repararea strazilor din Bucuresti. Ciuvica a mai mentionat ca din cele 9 contracte primite de Euro Construct Trading 98 in 2005 de la Ministerul Transporturilor, 6 au fost incheiate prin licitatie, iar restul au fost rezultatul negocierii cu o singura sursa. "Contractele Euro Construct Trading 98 cu Ministerul Transporturilor reprezinta un model al functionarii clientelei politice. Afacerile cu statul ale firmei lui Dan Besciu si Sorin Vulpescu, cu a caror prietenie presedintele Traian Basescu si familia sa se mandresc, au urmat intocmai evolutia politica a actualului presedinte. Cata vreme Traian Basescu a condus Primaria Capitalei, Euro Construct Trading 98 a primit contracte din banii bucurestenilor (...) Prietenii lui Traian Basescu au luat astfel locul prietenilor lui Adrian Nastase si Miron Mitrea", a mai acuzat Ciuvica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.