FC Dinamo va ataca la Comisia de Apel decizia luata de Comisia de Disciplina, care a decis ca echipa din "Groapa" sa joace fara spectatori partida cu FC National, ultima de pe teren propriu din acest campionat, dupa scandarile rasiste ale galeriei la
FC Dinamo va ataca la Comisia de Apel decizia luata de Comisia de Disciplina, care a decis ca echipa din "Groapa" sa joace fara spectatori partida cu FC National, ultima de pe teren propriu din acest campionat, dupa scandarile rasiste ale galeriei la adesa pitesteanului Daouda. "Este o decizie barbara, chiar daca masura isi gaseste in mod fortat o justificare printre paragrafele regulamentelor. Asta nu inseamna ca incurajam manifestarile cu comportament rasist, dar consideram inacceptabila masura luata la nivel global. Daca in celelalte cazuri in care Dinamo a jucat cu portile inchise au existat incidente incontestabile, la Mioveni au fost doar cateva voci izolate ale unor spectatori. Sa nu se uite ca incidentul de la Saftica, din toamna trecuta, in care a fost implicat Daouda, a fost dezaprobat de echipa, de antrenori, de conducere. Adevaratii suporteri l-au sprijinit pe Daouda, care a continuat sa joace la Dinamo", a declarat Nicolae Badea pentru site-ul oficial al lui FC Dinamo. Badea a dat exemplul lui Seydou Pape Diop, perferat al suporterilor in urma cu cativa ani. "Tot stadionul ii striga numele, asa ca nu poate fi vorba la Dinamo de manifestari rasiste. Masura devine <<discriminatorie>> fata de marea masa a iubitorilor fotbalului, fata de jucatori si fata de cei ce sustin fotbalul. Acelasi respect trebuie sa-l avem si pentru Florentin Petre, aflat probabil la ultimul meci pentru Dinamo in fata propriilor suporteri, dupa 18 ani de cariera! Aceasta sanctionare globala nu face altceva decat sa ascunda mediocritatea judecatii! Plus ca trebuie sa ne gandim si la reverberatiile internationale ale unor astfel de masuri", a conchis Badea. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.