Liberalul Crin Antonescu a ramas liderul grupului deputatilor PNL, desi schimbarea sa din functie parea iminenta. El a beneficiat de sustinerea a mai mult de jumatate dintre deputatii liberali, care s-au reunit ieri in sedinta de grup parlamentar pen
Liberalul Crin Antonescu a ramas liderul grupului deputatilor PNL, desi schimbarea sa din functie parea iminenta. El a beneficiat de sustinerea a mai mult de jumatate dintre deputatii liberali, care s-au reunit ieri in sedinta de grup parlamentar pentru a discuta daca este cazul sau nu sa-l schimbe din functia de lider. Antonescu i-a criticat saptamana trecuta pe primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. El i-a solicitat premierului sa comunice numele tuturor ministrilor, secretarilor de stat si consilierilor sai care fac parte din comisii de privatizare si consilii de administratie ale societatilor de stat. De asemenea, Antonescu i-a solicitat presedintelui Camerei Deputatilor sa-si dea demisia din Comisia de privatizare a CEC.
Scuzele lui Antonescu
Potrivit unor surse liberale prezente la sedinta de ieri, Crin Antonescu si-a prezentat scuzele sale in fata colegilor pentru declaratiile dure facute la adresa premierului si sefului Camerei Deputatilor. Aceleasi surse ne-au mentionat ca, inca la inceputul reuniunii, un cunoscut apropiat al premierului Calin Popescu Tariceanu - Radu Fenechiu a cerut vot de incredere pentru mentinerea lui Antonescu in functia de lider al Camerei. Majoritatea vorbitorilor au sustinut ca Antonescu n-ar trebui sanctionat, dar i-au cerut acestuia sa nu mai faca astfel de declaratii in viitor. Dupa terminarea sedintei, Antonescu a iesit brat la brat cu Olteanu, cei doi lideri fiind extrem de rezervati in declaratii. Presedintele Camerei Deputatilor a sustinut in fata presei ca isi mentine punctul de vedere potrivit caruia iesirile de genul celor pe care le-a avut Antonescu nu fac bine imaginii partidului. Olteanu a sustinut ca cel mai bine ar fi ca nemultumirile si discutiile in contradictoriu sa se poarte in forurile interne de partid. Crin Antonescu in schimb a spus ca nu-si retrage absolut nici una dintre declaratiile facute anterior. Din cauza reuniunii liberale, sedinta plenului Camerei Deputatilor a inceput cu o ora intarziere.
Ramane in PNL
De altfel, liderul deputatilor PNL s-a declarat convins, inca de ieri dimineata ca liberalii vor discuta o eventuala schimbare a sa din pozitia de sef al deputatilor. Cu toate acestea, indiferent de decizia care se va lua in privinta sa, Crin Antonescu a spus raspicat ca nu va parasi formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu. "Indiferent de decizia care se va lua, daca voi fi sau nu schimbat din functia de lider al grupului PNL de la Camera, eu nu voi demisiona din PNL. Eu am spus ca voi face acest lucru doar daca se mergea pe varianta fuziunii cu PD, iar PNL disparea ca formatiune politica. Cat timp PNL exista ca partid distinct, indiferent de nemultumirile mele, nu voi pleca din aceasta formatiune politica", a afirmat Crin Antonescu. El a mentionat ca schimbarea sa din functie trebuie sa o decida colegii sai deputati, pentru ca trebuie sa existe un vot si cineva sa-si asume o responsabilitate. "Eu atunci cand am facut declaratiile de saptamana trecuta, care nu erau inedite, mi-am asumat si aceasta probabilitate, ca cineva sa-mi solicite demisia sau sa fiu demis. Sper insa sa avem macar cu acest prilej o discutie mai serioasa interna in cadrul grupului parlamentar", a aratat Crin Antonescu. El a subliniat ca, si in cazul in care va fi schimbat, nu va fi nemultumit daca probleme care le-a ridicat vor fi pana la urma serios dezbatute. Pe de alta parte, Crin Antonescu a respins acuzatiile si criticile pe care i le-au facut mai multi lideri din partid. Antonescu a spus ca intotdeauna a sustinut initiativele legislative ale Guvernului, chiar daca a fost nu de acord cu unele dintre acestea.
Olteanu, un vot impotriva
La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a spus ca va vota impotriva continuarii mandatului de lider al grupului deputatilor liberali al lui Crin Antonescu, in cazul in care se va ajunge la acest lucru. "Imi voi exprima votul, dar nu voi participa foarte mult la discutii", a spus Bogdan Olteanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.