Nationala a terminat turneul din SUA cu doua meciuri disputate sambata (dupa ora Romaniei), scor 2-0 (2-0) cu Irlanda de Nord si 0-0 cu Columbia. Mai intai, dimineata, de la ora 4, "tricolorii", intr-o formula cu jucatori din campionatul intern, a tr
Nationala a terminat turneul din SUA cu doua meciuri disputate sambata (dupa ora Romaniei), scor 2-0 (2-0) cu Irlanda de Nord si 0-0 cu Columbia. Mai intai, dimineata, de la ora 4, "tricolorii", intr-o formula cu jucatori din campionatul intern, a trecut lejer de experimentala echipa a nord-irlandezilor prin golurile lui Buga (minutul 7, dupa o pasa a lui D. Niculae, aflat in ofsaid) si D. Niculae (minutul 11, dupa o pasa de 50 de metri a lui Radoi). Irlanda de Nord a evoluat in inferioritate numerica din minutul 38, cand James Quinn a primit cartonasul rosu dupa un fault dur, din spate, asupra lui D. Goian. Radoi a fost capitan pana la pauza, dupa care i-a cedat banderola lui Mutu, intrat pe teren pentru repriza a doua. Altfel, Buga si Pulhac au debutat la Nationala, atacantul de la Rapid reusind sa si marcheze. La meci a asistat si Hristo Stoicikov, selectionerul Bulgariei, adversara a Romaniei in preliminariile Euro 2008. "Am fost mai proaspeti la acest meci si s-a vazut. Oricum, am castigat cativa fotbalisti dupa aceasta partida", a spus la final Victor Piturca. "Trebuie sa fim multumiti ca am reusit sa ne cream ocazii. Avem jucatori tineri, fara prea multa experienta si nu joaca la cel mai inalt nivel. Romania a fost echipa mai buna si are o experienta mai mare decat noi", a spusLawrie Sanchez, selectionerul Irlandei de Nord. Ca o curiozitate, BBC n-a inteles nimic din acest meci, in care "cei mai periculosi romani au fost Ruga Mugure si Cristian Chivu (n.r. - primul este Buga, iar al doilea n-a facut deplasarea in SUA!). Alta gafe BBC: "portarul roman Cohan". Echipa lui Piturca in acest meci a fost D. Coman - Badoi, D. Goian (56 Iencsi), Maftei, Pulhac (89 P. Stoica) - Radoi (46 Soava), Bostina - Nicolita (65 Oprita), T. Balan (46 Cocis), Buga - D. Niculae (46 Mutu). Pe "Soldier Field" din Chigago au fost aproximativ 10.000 de spectatori. Sambata seara, Romania a remizat fara gol cu Columbia, in ultimul meci al turneului amical din SUA. "Sunt multumit si de acest meci, dar si tot turneul. Am descoperit jucatori buni pentru Nationala. Desi de obicei nu fac nominalizari, ii remarc pe Buga, Maftei, D. Niculae, M. Niculae si Nicolita", a declarat Piturca dupa meci. "A fost un meci greu, in care caldura ne-a terminat!", a spus Contra, capitanul echipei la acest meci. Piturca a mizat pe Lobont - Contra (76 Badoi), Tamas, Goian, P. Stoica - Ov. Petre, Radoi - Nicolita, Cocis (73 M. Niculae), Buga (51 T. Balan) - D. Niculae. La meci, disputat tot pe "Soldier Field" din Chigago, au asistat in jur de 15.000 de spectatori. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.