Campioana baschetului masculin autohton, CSU Ploiesti, a invins, sambata, pe teren propriu, cu 87-78 (48-35), pe Poli Mobitelco Cluj, in cel de-al doilea meci al finalei Diviziei A, si conduce cu scorul general de 2-0. Desi s-a inregistrat aceeasi di
Campioana baschetului masculin autohton, CSU Ploiesti, a invins, sambata, pe teren propriu, cu 87-78 (48-35), pe Poli Mobitelco Cluj, in cel de-al doilea meci al finalei Diviziei A, si conduce cu scorul general de 2-0. Desi s-a inregistrat aceeasi diferenta ca in primul meci, ploiestenii castigand, vineri, cu 79-69, intalnirea de sambata a fost mult mai disputata, oaspetii reusind sa tina piept campionilor pana cu trei minute inainte de final, cand au avut chiar sansa sa egaleze la 74. In cele din urma, gazdele au demonstat o mai mare experienta pe finalurile de meci si au defilat spre o noua victorie, in timp ce clujenii, cu antrenorul Perisic depasit de importanta meciului, au irosit cinci atacuri. Din pacate, ca si in partida inaugurala, arbitrii au fost obligati sa apeleze la faulturi tehnice pentru a potoli spiritele, in ultimul minut, antrenorul Jojic avand o altercatie cu fundasul clujean Mijuskovic. La final, veteranul Bruno Roschnafscky, revenit la Cluj dupa aproape un deceniu petrecut in ligile germane, si-a atacat dur adversarii, fiind suparat pe maniera de joc a gazdelor. "Sunt o echipa de tigani, care fac tiganeala tot timpul! De cate ori au fost atinsi pe teren, chiar si cu un deget, tipau ca din gura de sarpe. Asa nu se poate juca baschet si atunci normal ca Asesoft este cea mai buna echipa din Romania. Nu regret ca am venit inapoi din Germania, dar va mai dura multi ani pana cand campionatul din Romania se va apropia de baschetul adevarat din Europa", a spus "Bubu" pentru Mediafax. La randul sau, Sasa Ocokoljic (foto), de departe cel mai valoros jucator de pe teren in ambele intalniri, a declarat ca Asesoft va castiga finala fara probleme: "Imi pare rau ca meciul s-a incheiat cu tensiuni. Eu stiu ca am incercat sa joc baschet. Vrem sa facem spectacol si am incredere in continuare ca vom castiga finala fara probleme". Tot sambata, CSU Atlassib Sibiu a invins pe teren propriu, cu 87-79, pe Dinamo-Erbasu, in primul meci al finalei mici, care se disputa dupa sistemul cel mai bun din trei partide, urmatoarea intalnire fiind programata pentru 30 mai, la Bucuresti. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.