PSD, in stransa complicitate cu TSD (Tineretul Socialist Democrat, dupa cum i-a prezentat un arlechin inspirat), a stricat ieri toata linistea parcului Herastrau, acolo unde, in lipsa de alte idei, a organizat o avanpremiera a zilei de 1 iunie, Ziua
PSD, in stransa complicitate cu TSD (Tineretul Socialist Democrat, dupa cum i-a prezentat un arlechin inspirat), a stricat ieri toata linistea parcului Herastrau, acolo unde, in lipsa de alte idei, a organizat o avanpremiera a zilei de 1 iunie, Ziua Internationala a Copiilor. Au venit pentru a se da putin in spectacol si pentru a se zgai la copiii oamenilor Mircea Geoana si Ion Iliescu. Amandoi la tinute de vara, unul mai nelinistit decat celalalt. Daca Geoana a ales sa joace baschet in fata camerelor de luat vederi si sa faca desene pe asfalt, Iliescu s-a simtit bine de unul singur si, la finalul petrecerii, a luat la picior Parcul Herastrau, pana la el acasa, cu o energie care l-ar fi facut invidios si pe Geoana, epuizat dupa ce a aruncat de doua ori mingea la cos. De la manifestarea publicitara a PSD a lipsit evident deputatul Adrian Nastase. Desi invitat in parc, Nastase a declinat oferta, transmitandu-le celor prezenti ca prefera sa stea acasa, sa se intretina cu musafirii care i-au venit din strainatate. Geoana si Iliescu s-au distrat bine si fara el. Dupa ce a mazgalit asfaltul, desenand un teren de tenis, cu tot cu jucatori si galerii, Geoana a participat activ la programul cultural-artistic unde a dansat aiurea pe ritmurile hit-ului prescolar "Miscare si bucurie/ Sanse in copilarie". Apoi tot el, alaturi de doctorul Sorin Oprescu, a urmarit hipnotizat dansul provocator al unor minore imbracate varatic si a trecut mai departe. S-a mai fotografiat si pupat din mers cu copiii oamenilor si a ajuns la terenul de baschet.
Iliescu asaltat de copiii trimisi de bunici
Geoana s-a implicat serios in partida de baschet cu copiii de gradinita si, desi i-a inghiontit de cateva ori pentru a pune mana pe minge, nu a reusit sa inscrie decat o data in cosul care ii venea pana la inaltimea umarului. Dupa efortul coplesitor depus, Geoana, Iliescu si Oprescu s-au recules la o apa minerala pe una din terasele parcului. In timp ce Geoana povestea de ce nu i-au venit si copiii in parc ("aia mica" pentru ca filmeaza o emisiune la TVR, "ala mic pentru ca are meci de fotbal"), Iliescu avea grija sa nu rateze vreo tanara care ii aparea in fata, sa se pupe si sa dea mana cu ea. Discursul fostului presedinte cu fiecare adolescenta care venea emotionata sa dea mana cu el a fost acelasi, fara cele mai mici variatiuni: "Cum te cheama?" si "In ce sector stai?". Nimeni nu a inteles de ce Iliescu simtea nevoia sa afle unde locuieste fiecare fata chestionata. Intre timp, senatorul PSD facea cu greu fata si copiilor care veneau sa-i ceara autografe. Impinsi de la spate de bunici, desigur. Grupul ziaristilor care il filau pe Iliescu de la o masa invecinata si care nu au aflat raspunsul la intrebarea: "Se transforma Polul Social sau nu in partid?", au profitat de succesul pe care copiii il aveau la Iliescu si au desemnat-o pe Heliana (10 ani) sa incerce sa afle o data pentru totdeauna raspunsul. "Nu obligatoriu. Important e sa se unifice toate fortele de dreapta", a fost raspunsul dezamagitor al lui Iliescu dat fetitei de 10 ani, care de-abia aflase de la parintii ei cine este "domnul batran" cu care vorbeste.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.