Piturca nu este la primul conflict cu un fotbalist exponential al Nationalei. Selectionerul a platit in 1999 chiar cu postul, dupa ce s-a certat cu Hagi, Gica Popescu si D. Petrescu, trei dintre cei mai reprezentativi ai Nationalei din acel moment. D
Piturca nu este la primul conflict cu un fotbalist exponential al Nationalei. Selectionerul a platit in 1999 chiar cu postul, dupa ce s-a certat cu Hagi, Gica Popescu si D. Petrescu, trei dintre cei mai reprezentativi ai Nationalei din acel moment. Desi a reusit calificarea la turneul final al CE din 2000, Piturca a fost demis de Comitetul Executiv al FRF din cauza atmosferei tensionate create in jurul Nationalei. Scandalul a izbucnit in octombrie 1999, dupa ce Romania obtinuse calificarea la Euro 2000, Piturca nefiind de acord ca Hagi sa primeasca prima intreaga de calificare deoarece nu a jucat in toate meciurile ("Regele" a revenit la celebrul meci cu Ungaria de la Bucuresti, scor 2-0). Piturca a spus ca daca ar exista un conflict intre el si jucatori, una din parti ar trebui sa paraseasca echipa nationala, precizand ca jucatorii vor trebui sa faca acest pas si nu el. In acel interviu, Piturca a mai declarat ca a fost deranjat de gestul lui Petrescu, care, inaintea meciului amical cu Norvegia, scor 0-0, disputat pe 19 august 1998, la Oslo, i-ar fi cerut impresarului Ioan Becali sa intervina pe langa selectioner pentru a-l pune capitan al echipei. Hagi si Popescu au afirmat ca intre ei si Piturca exista o "raceala" si ca au fost jigniti de declaratiile selectionerului. Intrunit pe 4 noiembrie 1999, pentru a analiza situatia, C. Ex. al FRF a decis sa-l demita pe Piturca pentru a detensiona atmosfera din cadrul echipei nationale inaintea turneului final din Belgia si Olanda. In decembrie 2004, Piturca a fost reinstalat in functia de selectioner. Inaintea meciului din iunie 2005, disputat in deplasare, cu Olanda, in preliminariile CM 2006, Radoi a parasit cantonamentul echipei nationale, invocand o accidentare si spunand ca a plecat cu permisiunea selectionerului. Piturca a negat acest lucru si a afirmat ca Radoi minte cu nerusinare.
La 24 iunie 2005, Comisia de Disciplina l-a suspendat patru etape pe Radoi pentru indisciplina si lipsa de respect fata de echipa nationala, iar selectionerul a decis sa nu-l mai convoace la echipa nationala pana nu isi cere scuze public. Dupa mai bine de opt luni, jucatorul stelist a decis sa-si puna cenusa in cap si i-a cerut scuze selectionerului, iar acesta l-a convocat pentru turneul din Cipru, de la sfarsitul lunii februarie.
De asemenea, chiar si atunci cand a fost antrenor la Steaua, Piturca a adus la echipa doar fotbalisti care nu-i ieseau de cuvant, fiind deranjat de cei care au incercat sa-si impuna personalitatea. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.