Doua nave incarcate cu produse chimice solide, aflate in portul Constanta, s-au ciocnit, sambata seara, incidentul naval soldandu-se fara victime si fara poluarea zonei, insa cu avarierea ambelor vase. Potrivit Capitaniei Zonale Constanta, incidentul
Doua nave incarcate cu produse chimice solide, aflate in portul Constanta, s-au ciocnit, sambata seara, incidentul naval soldandu-se fara victime si fara poluarea zonei, insa cu avarierea ambelor vase. Potrivit Capitaniei Zonale Constanta, incidentul s-a petrecut sambata seara, in jurul orei 21:00, in timpul manevrei de mutare a navei "Bereket KA" din dana 72 in dana 69 a portului Constanta, vasul fiind incarcat cu produse chimice solide si tractat de remorcherul Liesti 1. Bereket KA, de 9.090 TDW, a lovit cu prova (partea din fata) nava "Manos M", de 7.606 TDW, acostata in dana 69 B a portului Constanta, aflata la incarcare tot cu produse chimice solide.
In urma impactului, nava aflata in dana a suferit o indoitura de 40 de centimetri la pupa (in partea din spate) si o avarie la lumina de navigatie. Totodata, celalalt vas implicat s-a ales cu o indoitura la prova de 60 de centimetri. Ambele avarii s-au produs in corpurile navelor deasupra liniei de plutire si fara pericol de inundare, a declarat capitanul Iulian Nedelcu, de la Serviciul Port Control.
Autoritatile portuare chemate imediat la fata locului au dispus, in prima faza, asigurarea celor doua nave la cheu si au declansat o ancheta. Ofiteri ai Capitaniei Zonale din cadrul Serviciului Cercetare si din cadrul Sigurantei Navigatiei vor stabili imprejurarile in care s-a produs evenimentul, precum si responsabilii de producerea acestui incident.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.