Campionul mondial al pilotilor de Formula 1, spaniolul Fernando Alonso, a castigat, ieri dupa-amiaza, Marele Premiu al Principatului Monaco si s-a distantat la 21 de puncte in ierarhia actualului sezon, la capatul unei curse pe care a dominat-o autor
Campionul mondial al pilotilor de Formula 1, spaniolul Fernando Alonso, a castigat, ieri dupa-amiaza, Marele Premiu al Principatului Monaco si s-a distantat la 21 de puncte in ierarhia actualului sezon, la capatul unei curse pe care a dominat-o autoritar pe circuitul stradal de la Monte Carlo. Din pacate, cursa a debutat cu un imens scandal declansat de gestul lui Michael Schumacher in timpul ultimului tur al calificarilor, cand in opinia FIA pilotul german si-a postat intentionat bolidul Ferrari de-a latul soselei si l-a incomodat pe Alonso sa obtina un timp de pole-position. De altfel, in ciuda reactilor vehemente ale oficialilor Ferrari, care au precizat ca Schumi a gresit involuntar, FIA l-a retrogradat pe sextuplul campion mondial pe ultima pozitie a grilei de start, "deoarece a oprit deliberat masina in mijlocul pistei la finalul sedintei de calificari", la penultima curba a circuitului. "Dupa ce au analizat toate datele, comisarii de cursa nu au gasit nici un motiv care sa justifice o frana atat de inutila, excesiva si neobisnuita in acea portiune a circuitului si nu au putut decat sa ajunga la concluzia ca pilotul a oprit deliberat masina pe pista (...) atunci cand detinea cel mai bun timp", mentioneaza comunicatul FIA.
Trecand peste acest scandal care poate declansa un grav precedent, dupa cum opina, ieri, directorul general al Ferrari, Jean Todt, sa spunem ca Schumi a reusit o cursa foarte buna si a terminat pe locul cinci, in conditiile in care pe circuitul stradal monegasc depasirile sunt "flori rare", in vreme ce Juan Pablo Montoya si David Coulthard au completat podiumul. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.