Adrian Mutu a fost indepartat din lotul national dupa meciul cu Irlanda de Nord, scor 2-0, disputat sambata dimineata la Chigago. Varianta oficiala este aceea a unui conflict verbal cu Piturca, desfasurat chiar in timpul meciului. Astfel, selectioner
Adrian Mutu a fost indepartat din lotul national dupa meciul cu Irlanda de Nord, scor 2-0, disputat sambata dimineata la Chigago. Varianta oficiala este aceea a unui conflict verbal cu Piturca, desfasurat chiar in timpul meciului. Astfel, selectionerul i-ar fi reprosat fotbalistului de la Juventus ca tine prea mult mingea, in conditiile in care unii dintre coechipieri se demarcasera in pozitii foarte bune. "Da, ba, drumul la pase!", ar fi strigat Piturca de pe banca tehnica, moment in care Mutu a replicat: "Stai linistit acolo! Stiu eu ce fac!". Imediat dupa meci, pe drumul de intoarcere spre hotel, dar si la sosire, Mutu a incercat sa-i ceara scuze lui Piturca. "Nu ma intereseaza! Esti exclus din lot pentru meciul cu Columbia!", a spus Piturca. Astfel, desi una dintre clauzele puse de organizatorii turneului era prezenta lui Mutu pe teren (FRF risca sa piarda niste bani dupa decizia lui Piturca!), "Briliantul" nu a fost nici macar rezerva la partida de sambata seara cu Columbia, scor 0-0. La conferinta de presa de dupa meciul cu Columbia, Piturca a incercat sa ascunda conflictul cu Mutu. "L-am lasat la hotel din motive tehnice. M-am gandit ca nu trebuie sa faca parte din echipa:, a declarat selectionerul. Dupa cateva momente, Piturca a revenit: "La aceasta echipa joaca doar cine o face de placere. Inteleg ca Mutu are probleme cu sotia, care urmeaza sa nasca, a avut probleme si la Juventus... Daca mi-ar fi spus inainte de turneu ca nu este pregatit, asa fi inteles. Asa insa, am fost nemultumit de atitudinea lui. Mi-a raspuns din teren si eu asa ceva nu tolerez", a spus Piturca, dupa care a adaugat: "Este o chestiune de moment". Piturca a recunoscut ca Mutu si-a cerut scuze dupa meciul cu Irlanda de Nord. "A venit la mine si mi-a spus ca nu a fost pregatit total pentru acest turneu. De altfel, acest lucru s-a vazut si pe teren", a mai spus selectionerul. O alta varianta ar fi aceea ca Mutu s-a declarat deranjat de faptul ca a fost rezerva la meciul cu Irlanda de Nord. "N-am venit pana in America pentru a fi rezerva", i-ar fi spus Mutu lui Piturca, lucru care l-a scos din sarite pe selectioner. Piturca i-ar fi spus lui Mutu ca nu va fi titularizat nici cu Columbia, iar "Briliantul" ar fi replicat dur. "Atunci, nu mai joci deloc", ar fi incheiat Piturca discutia. Imediat dupa decizia lui Piturca, Mutu si-a cautat bilet de avion spre Miami (Florida), acolo unde sotia sa, Consuelo, urmeaza sa nasca. La Miami se mai afla si mama lui Mutu.
Dragomir: "Asa trebuie facut la Nationala!"
Mirel Radoi, fotbalist care a avut si el, recent, un conflict cu Piturca, a comentat disputa dintre selectioner si atacantul lui Juventus. "Stiti cum este Piturca: vrea disciplina. Este un antrenor exigent. Totusi, e greu de inchipuit ca Nationala sa joce fara Mutu", a spus Radoi, care a lipsit mai mult de jumatate de an de la lot. Cel mai bun prieten al lui Mutu de la Nationala, Cosmin Contra, a declarat: "Eu tin partea jucatorului, pentru ca si eu sunt jucator. Totusi, antrenorul are dreptate. Mutu ar trebui si el inteles pentru ca are probleme cu sotia, a avut si la club. Pana la urma, este problema lui Mutu si a lui Piturca. Ar trebui sa o rezolve! Eu stiu doar ca, de suparare, Mutu n-a putut sa doarma", a spus "Gurita". In schimb, Dumitru Dragomir, presedintele LPF, este de partea lui Piturca. "Asa trebuie facut, pentru ca daca nu este disciplina, nu se face treaba. Piturca s-a luat si de Hagi, si de Gica Popescu, si de Radoi. Nu ii este frica de nimeni", a declarat Dragomir. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.