Oficiul pentru Comunicare Internationala si Drepturile Omului i-a cerut ieri presedintelui Traian Basescu sa nu promulge priectul de modificare a Legii 112/1995 privind casele nationalizate. Presedintele asociatiei a sustinut ieri, intr-un comunicat
Oficiul pentru Comunicare Internationala si Drepturile Omului i-a cerut ieri presedintelui Traian Basescu sa nu promulge priectul de modificare a Legii 112/1995 privind casele nationalizate. Presedintele asociatiei a sustinut ieri, intr-un comunicat de presa, ca operatiunea de vanzare a terenurilor aferente imobilelor nationalizate trebuie suspendata pana la incheierea restituirii sau a actiunilor in Justitie. In caz contrar, se arata in comunicatul Oficiului pentru Comunicare Internationala si drepturile Omului, vor fi incalcate drepturile fundamentale ale omului. "Apreciem ca aceasta chestiune trebuie supusa dezbaterii publice, fapt ce ne determina sa va adresam rugamintea de a nu promulga aceasta initiativa legislativa care va genera reactii dintre cele mai diverse, bulversand circuitul civil", se mai arata in comunicat. Si asociatia Restitutio in integrum i-a cerut ieri sefului statului sa nu promulge priectul legislativ de modificare a legii 112. "Restitutio in integrum considera ca introducerea in plenul Parlamentului si votarea unei propuneri legislative de modificare a controversatei legi reprezinta un act impardonabil, cu pronuntat caracter abuziv si discriminatoriu fata de veritabilii proprietari ai imobilelor de care regimul comunist si acolitii sai s-au folosit vreme de jumatate de secol, in timp ce majoritatea proprietarilor erau trimisi in timnite", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de asociatie. Plenul Camerei Deputatilor a acceptat, la inceputul saptamanii, o initiativa legislativa, semnata de conservatorul Petru Calian, prin care se permite instrainarea imobilelor care au fost cumparate in baza Legii 112/1995, lege care interzicea vanzarea acestora pe o perioada de zece ani de la achizitionare. Legea urmeaza sa mearga, spre promulgare, la presedintele Traian Basescu. (Vlad LOVIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.