Ofiterii bihoreni de la Cercetari Penale au finalizat cercetarile intr-un dosar de evaziune fiscala cu produse petroliere, paguba adusa statului cifrandu-se la peste 67 miliarde lei vechi. Potrivit anchetatorilor, dosarul a fost inaintat Parchetului
Ofiterii bihoreni de la Cercetari Penale au finalizat cercetarile intr-un dosar de evaziune fiscala cu produse petroliere, paguba adusa statului cifrandu-se la peste 67 miliarde lei vechi. Potrivit anchetatorilor, dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea, cu propunerea de declinare a competentei catre procurorii anticoruptie, cu autorul faptei cercetat in stare de libertate. La 19 mai a.c., politistii au terminat verificarile in cauza penala privindu-l pe B.M.M., de 51 de ani, din Orsova, judetul Caras-Severin.
Barbatul, administrator si asociat unic la o societate comerciala, care, in prezent, nu mai functioneaza, a fost acuzat de evaziune fiscala.
Deocamdata, nu s-a stabilit daca acesta a avut si complici, motiv pentru care ofiterii bihoreni se feresc sa dea prea multe detalii despre acest caz. Un lucru este cert insa. Din cercetarile efectuate in cauza s-a stabilit faptul ca in perioada 2002 - 2005, B.M.M. a derulat operatiuni comerciale cu produse petroliere, pe care nu le-a inregistrat in contabilitate.
Prin aceste manevre, B.M.M. a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 67.806.539.400 ROL, reprezentand accize, impozitul pe venitul microintreprinderilor si TVA.
Anchetatorii ne-au precizat ca cel in cauza achizitiona uleiuri industriale si combustibil de tip "M" pe care le valorifica drept benzina si motorina.
Nici una dintre operatiunile derulate nu au fost inregistrate in contabilitatea firmei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.