Presedintele american, George W. Bush, si premierul britanic, Tony Blair, au admis, saptamana aceasta, cu o franchete fara precedent, faptul ca interventia din Irak a fost insotita de o serie de erori, fara a da semne, insa, ca ar avea in vedere o ev
Presedintele american, George W. Bush, si premierul britanic, Tony Blair, au admis, saptamana aceasta, cu o franchete fara precedent, faptul ca interventia din Irak a fost insotita de o serie de erori, fara a da semne, insa, ca ar avea in vedere o eventuala retragere a trupelor detasate in regiune. "Decizia de a-l inlatura de la putere pe Saddam Hussein este controversata. Nu am gasit armele de distrugere in masa pe care credeam ca le detine, iar acest lucru i-a determinat pe oameni sa se intrebe daca sacrificiul din Irak merita efortul", a declarat, joi, liderul de la Casa Alba intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu aliatul sau britanic, declarandu-se in continuare increzator ca "am facut si facem ceea ce trebuie", in pofida "pasilor gresiti". Intrebat la ce anume se refera erorile comise in Irak, presedintele Bush si-a exprimat regretul pentru declaratia sa cum ca doreste capturarea lui Osama ben Laden "mort sau viu", apreciind, insa, ca abuzurile comise la Abu Ghraib au constituit "cea mai mare greseala" a americanilor. "Platim acest lucru de multa vreme", a mai spus Bush, adaugand, insa, ca "militarii vor ramane pe teren atat timp cat este necesar pentru a obtine victoria". La randul sau, oaspetele britanic la Casa Alba a subliniat faptul ca fortele coalitiei au subestimat riscurile reprezentate de insurgenti, pledand, pe de alta parte, pentru ca noul Guvern irakian sa beneficieze de sprijinul comunitatii internationale. Seful Executivului de la Londra, la fel ca si liderul de la Casa Alba, au inregistrat o scadere a popularitatii, pe fondul interventiei din Irak, aminteste Mediafax. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.