Parlamentul bulgar a ratificat, ieri, acordul cu privire la utilizarea, de catre SUA, a trei baze militare, semnat la sfarsitul lunii aprilie de secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, relateaza Mediafax. Dintre cei 240 de membri ai Parlamentu
Parlamentul bulgar a ratificat, ieri, acordul cu privire la utilizarea, de catre SUA, a trei baze militare, semnat la sfarsitul lunii aprilie de secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, relateaza Mediafax. Dintre cei 240 de membri ai Parlamentului de la Sofia, 150 au votat in favoarea tratatului, 20 s-au pronuntat impotriva acestuia, iar doi s-au abtinut de la vot. Utilizarea bazelor de catre fortele americane va facilita modernizarea infrastructurii si va consolida "caracterul interoperational al trupelor", a apreciat ministrul bulgar de Externe, Ivailo Kalfin, in urma votului. La polul opus, reprezentantii partidului ultranationalist Atakaarlament au apreciat ca Bulgaria "si-a vandut pe nimic suveranitatea" si, prin incheierea acordului, "s-a transformat in tinta a terorismului". Acordul, incheiat pe o perioada de zece ani, prevede accesul militarilor americani la poligonul Novo Selo si la bazele aeriene Bezmer si Graf Igantievo. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.