Federatia pentru Educatie pentru Mediu (FEE) a acordat, vineri, in premiera pentru Romania, distinctia "Steagul Albastru - Blue Flag" pentru plajele din cinci statiuni - Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Venus si Saturn, precum si pentru un port turistic
Federatia pentru Educatie pentru Mediu (FEE) a acordat, vineri, in premiera pentru Romania, distinctia "Steagul Albastru - Blue Flag" pentru plajele din cinci statiuni - Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Venus si Saturn, precum si pentru un port turistic din Eforie Nord, informeaza Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT). Programul "Steagul Albastru - Blue Flag" are ca scop protectia mediului costier, informarea si educatia populatiei, in principal a turistilor, privind respectarea si protejarea mediului. "Obiectivele concrete ale programului sunt asigurarea si promovarea curateniei si a securitatii plajelor si porturilor de agrement, informarea autoritatilor locale, a agentiilor de turism si a publicului larg cu privire la necesitatea si mijloacele de protectie a mediului inconjurator, in special a mediilor costiere si lacustre, crearea unei baze pentru desfasurarea activitatilor voluntare de protectie a mediului inconjurator ale comunitatilor locale, promovarea cooperarii dintre urmatoarele sectoare: turism, protectia mediului si educatie pentru mediu la nivel local, regional si national", a declarat presedintele ANT, Ovidiu Iuliu Marian. Acordarea acestei distinctii, chiar si in conditiile dublarii circulatiei turistice, demonstreaza faptul ca apa Marii Negre intruneste conditiile de calitate ale apei de imbaiere.
Acest program este un simbol al protectiei mediului la cel mai inalt standard, plajele si porturile de agrement care au aceasta distinctie fiind extrem de cautate de turisti, cu precadere de catre cei din Suedia, Norvegia, Danemarca, Marea Britanie, Franta si Germania. Pe termen lung, Programul "Steagul Albastru - Blue Flag" are rolul de a asigura utilizarea durabila a resurselor costiere si de constientizare a tuturor privind nevoia de management integrat al zonei costiere. "Introducerea Campaniei "Steagul Albastru - Blue Flag" in Romania are ca principala preocupare cresterea calitatii serviciilor turistice pe litoral. In acelasi timp, acest program se inscrie intr-o politica ampla de imbunatatire a calitatii serviciilor turistice din tara noastra, in general", a afirmat Ovidiu Iuliu Marian. (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.