Un numar de 76 de organizatii, asociatii, primarii orasenesti si comunale au raspuns la adresa transmisa de catre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania privind starea drumurilor si implementarea Programului de reparatii, intretine
Un numar de 76 de organizatii, asociatii, primarii orasenesti si comunale au raspuns la adresa transmisa de catre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania privind starea drumurilor si implementarea Programului de reparatii, intretinere si investitii in drumuri, a declarat Ion Lixandru, vicepresedinte al UNTRR.
Din consultarea mai multor organizatii profesionale sindicale, ONG-uri, administratii locale, precum si a mediului universitar si a specialistilor in domeniu, UNTRR a intocmit si a inaintat autoritatilor o scrisoare in care face o prezentare ampla a starii drumurilor din Romania si prezinta o solutie pentru cresterea bugetului si rezolvarea acestei probleme. Solutia propusa de catre operatorii de transport rutier are in vedere asigurarea resurselor de finantare a repararii si intretinerii drumurilor, transparenta in gestionarea acestora, organizarea intr-o structura separata a activitatii de construire a strazilor.
Pentru a veni in sprijinul autoritatilor, UNTRR a initiat si un proiect de lege privind regimul unor sume incasate de catre bugetul de stat ca accize. Conform acestui proiect de lege, veniturile bugetare realizate din accize si prevazute in Codul fiscal se constituie venit la bugetul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.