Democratii nu au nici un plan-capcana in sustinerea restructurarii Guvernului, a afirmat Adriean Videanu, presedintele executiv al PD. Videanu a spus ca partidele Aliantei ar putea face schimb de ministere in urma restructurarii.
Un alt punct

Democratii nu au nici un plan-capcana in sustinerea restructurarii Guvernului, a afirmat Adriean Videanu, presedintele executiv al PD. Videanu a spus ca partidele Aliantei ar putea face schimb de ministere in urma restructurarii.
Un alt punct de vedere sustinut de Videanu este constituirea unui minister-mamut al infrastructurii care sa inglobeze actualele ministere ale comunicatiilor, transporturilor si lucrarilor publice. Cum reducerea numarului de ministere va insemna automat si pierderea functiilor de catre unii actuali ministri, Videanu a admis ca automat restructurarea va insemna o remaniere guvernamentala si o renegociere a posturilor in cadrul coalitiei.

Videanu ii linisteste pe liberali

O posibila victima pedista a remanierii este Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, Videanu remarcand ca in acest domeniu se putea face mai mult. Presedintele executiv al PD a spus ca orice schimbare este posibila, cu exceptia celei a primului-ministru. "Trebuie sa luam prevederile constitutionale si legale, iar in momentul de fata cel mai important lucru pentru noi este stabilitatea guvernamentala" a aratat Videanu. El a spus ca Romania are nevoie acum de un Executiv mai redus numericeste, dar care sa fie mai flexibil si mai orientat spre indeplinirea obiectivului aderarii. Principiile restructurarii vor fi stabilite de Boc si Tariceanu de comun acord pana la sfarsitul lunii, iar restructurarea propriu-zisa ar putea fi facuta in cursul lunilor iunie sau iulie, a apreciat liderul pedist.
Restructurarea are adepti si in interiorul PNL. Astfel, Crin Antonescu a spus ca actuala formula este mostenita de la Adrian Nastase si Octav Cozmanca si ca trebuie schimbata. Antonescu sustine ca in Cancelaria primului-ministru sunt departamente cu o activitate "foarte discreta", care fac din Guvern un organism stufos si inflexibil.
Liberalul nu a exclus ca restructurarea sa conduca la demiterea unor oameni care si-au facut treaba pana acum, dar ca acestia pot fi folositi si in alte parti.
Pe de alta parte, Antonescu este ingrijorat din cauza atitudinii lui Tariceanu fata de problema remanierii. "Semnele pe care le da premierul privind o eventuala remaniere nu sunt incurajatoare. Pentru a face o remaniere este nevoie de o analiza.
O analiza a prestatiei ministrilor nostri nu s-a facut", a declarat Antonescu. Acesta a vorbit de faptul ca remanierea si restructurarea Executivului pot fi un esec daca PD o gandeste ca un mijloc de a slabi pozitia presedintelui liberal sau daca Tariceanu o va folosi pentru a-si intari pozitia in fata atacurilor lui Traian Basescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.